BKT brøt forbannelsen

Nyborg har vært en hard nøtt å knekke for BKT i flere sesonger. Hele 23 strake tap har det blitt, men i kveld skulle det endelig lykkes for Edgar Broks' mannskap.

SEIERSBRØL Endelig vant de mot Nyborg. Her jubler Robin Bergheim (fra venstre), Predrag Vasic, Oscar Rinde, Martin Støyten og Kristoffer Østvik.  Foto: Tom Benjaminsen

sport

Bergenserne har allerede vunnet serien, mens BKT endte på 4.-plass. Kampen hadde derfor ingen betydning ut over æren og selvtillit inn mot sluttspillet. Likevel var det en meget fornøyd gjeng som endelig kunne bryte jubelen løs over å ha slått Nyborg.

– I dag er vi best i dag, rett og slett. Jeg synes guttene gjør en veldig god innsats, og føler at vi har kontroll selv om de presser oss hardt på slutten av andre og tredje sett, forteller BKT-trener Edgar Broks til iTromsø.

Sterk start

BKT åpnet kampen fantastisk, og tok det første settet med 25-13 mot den suverene serievinneren. I det andre settet ble jevnere, men på tampen dro BKT ifra.

På stillingen 24-19 hadde de fem settballer. Nyborg reddet tre, men kunne lite gjøre da Matt Thobe smashet inn den avgjørende ballen til 25-22.

BKT fortsatte å herje i det tredje settet, men på tampen av settet våknet Nyborg nok en gang. De var bare to poeng bak med 19-17, men da bestemte vertene seg for at nok fikk være nok.

Nyborg rotete det riktignok til for seg selv med å serve ut, men så banket Predrag Vasic inn et serveess. Gjestene nektet å gi opp, men var stadig noen poeng da. Da Erlend Isaksen, som ble kårets til kampens beste spiller, smashet inn 23-19 til BKT så det meget bra ut.

Matt Thobe fikk æren av å sette den siste spikeren i Nyborg-kista da han smashet inn 25-21, og dermed vant BKT sesongens siste seriekamp med 3-0. Amerikaneren hadde for øvrig flest poeng med sine 13.

Selvtillit til sluttspillet

Om tre uker kommer Nyborg tilbake til Tromsø for å spille den første semifinalekampen i sluttspillet. BKT-trener Broks mener at den første seieren mot Nyborg siden 2008 gir stor selvtillit inn mot sluttspillet, men minner samtidig om at det blir en ny kamp med blanke ark.

– Ingenting er bedre enn å bryte sånne vonde statistikker, men jeg har aldri vært i tvil om seieren snart kom mot Nyborg. Vi har vært veldig nære flere ganger, sier Broks.

 – Når Nyborg kommer tilbake hit er det en ny kamp med en ny nerve, men det er alltid godt å spille på seg selvtillit. Den skal vi bruke på best mulig måte i ukene frem mot sluttspillet, sier treneren.