Forfang hoppet 143 meter i 2. omgang - et glimrende hopp.

Han var 2,2 poeng bak Peter Prevc etter første omgang, men Prevc klarte ikke å hamle opp med Forfang i andre omgang i Tyskland.

Forfangs seier er den 102. norske seieren i verdenscupen i historien.

– Det er ikke til å tro. Jeg har nesten ikke ord nå. Jeg må la det synke inn først, det er bra, sier Forfang rett etter rennet.

– Så fortjent!

Forfang er den første fra Tromsø som har vunnet et verdenscuprenn i en nordisk gren.

– Det er så fortjent at Johann Forfang tar seieren i dag. Han har hoppet så stabilt og så bra gjennom hele sesongen. Og endelig, vil jeg nesten si, får han seieren sin. Det er deilig! Det er bare å nyte det, Johann, sier NRK-ekspert Johan Remen Evensen.

Forfang var 4,7 poeng foran Prevc. Og Forfang var hele 30,5 poeng foran Kenneth Gangnes på tredjeplass. Norge hadde for øvrig seks hoppere blant de ni beste.

Feirer med champagne

Faren Hugo fulgte rennet foran TV-skjermen.

– Akkurat nå har jeg det fint, forteller Hugo Forfang.

– Sjokket har lagt seg, og det har begynt å synke inn. Nå må jeg få i meg en kopp kaffe, forteller en stolt far til iTromsø.

– Det skal vel feires med litt mer enn en kaffekopp?

– Vi har ei flaske champagne her, men sparer den til i kveld, forteller Forfang.

Senket forventingene

For én uke siden, da den andre konkurransen i Wisla ble avlyst fortalte Johann til iTromsø at han tvilte på at den første verdenscupseieren kom denne sesongen.

Far Hugo avslører imidlertid at sønnen var litt mer optimistisk enn han ga uttrykk for.

– Det gjelder å senke forventingene, ikke minst hos andre. Han begynner å bli en rutinert ung mann, og har lært mye denne sesongen. Det var tøft at han klarte det i duellen mot Prevc, forteller Hugo Forfang.

I morgen er det et nytt renn i Titisee-Neustadt.

– Jeg håper å fortsette mitt gode arbeid i bakken og kanskje å kjempe der oppe i morgen også, sier dagens lykkelige vinner Johann Forfang.