Storm til finale etter praktkamp: – En av mine deiligste seiere noensinne

Trener Kenneth Webb var overlykkelig etter at Tromsø Storm slo storfavoritten Ammerud Basket med 86-67 i semifinalen i sluttspillet i dag.

MVP Keon Lawrence har vært en berikelse for Tromsø Storm etter at han kom tilbake til klubben for én måned siden.  Foto: Tom Benjaminsen

Kenneth Webb var storfornøyd etter at laget sjokkerte Ammerud og tok seg til finalen.  Foto: Ronald Johansen

Charlie Lee var meget god for Storm, og senket 25 poeng.  Foto: Daniel Lilleeng

sport

Storm har variert voldsomt denne sesongen, men da det gjaldt som mest viste de enorm karakter og spilte Ammerud av parketten.

Anført av en meget opplagt Keon Lawrence endte semifinalen med utklassingssifre i Rykkinnhallen i Bærum.

– Jeg er kjempestolt av gutta, og det var fantastisk å se dem spille i dag, forteller en entusiastisk Storm-trener Kenneth Webb til iTromsø.

– Ingen trodde vi kunne vinne dette, og vi spiller uten press. Dette er nok en av de deiligste seierne i min karriere, sier Webb.

Lawrence herjet for Storm

Amerikanske Keon Lawrence var i det umulige hjørnet, og satte hele 36 poeng for Storm. I tillegg plukket han ni returer og hadde syv assister.

Han har vært en berikelse for blåtrøyene etter at han kom tilbake til klubben da Casiem Drummond måtte kaste inn håndkleet på grunn av et brudd i hånda.

– Keon klarte ikke å ta gullmedaljen i fjor, og viser enorm sult etter å ta den nå. I denne ligaen er han en av de aller beste, og jeg er strålende fornøyd med måten han har kommet inn igjen på dette laget. Han tar ansvar, og vil lede laget, forteller Webb.

Defensiv trygghet

Ammerud vant serien med grei margin, og slo Storm både hjemme og borte denne sesongen. I dag fikk de lite til å stemme, og mye av grunnen var at Storm var fryktelig sterke defensivt.

– Vi har jobbet knallhardt med det defensive de siste ukene, og det er godt å se at vi får igjen for det. Skal vi ta gullet i morgen må vi være like gode defensivt, det er der nøkkelen ligger, sier Webb.

I finalen møter de vinneren av kampen mellom Centrum Tigers og Gimle, som spilles i skrivende stund.

– Jeg bryr meg ikke hvem vi møter, vi kjenner begge to ganske godt. Nå er jeg bare glad for at vi klart å ta oss til finalen. Ingen trodde på oss, men vi viste enorm karakter. Skal vi ta gullet må vi levere en toppkamp også i morgen, uansett om det blir mot Centrum eller Gimle, forteller Kenneth Webb.