Marerittstart ødela for Tromsø Storm

De startet håpløst, og klarte aldri å hente seg inn igjen. Dermed må Tromsø Storm vente videre på sin første kongepokal siden 1997.

Skuffende Storm-spillere må innse at det kun ble sølvmedalje i sluttspillet.  Foto: Digitalsport

KAMPFAKTA

Finale i Rykkinnhallen, BLNO-sluttspillet

  • Tromsø Storm 71 (38)
  • Centrum Tigers 85 (45)
  • Perioderes.: 19-29, 19-16, 20-22, 13-18
  • Poeng Storm: Charlie Lee 25, Keon Lawrence 23, Jakob Baiden 14, Hani Issalhi 6, Aslak Smalås 3
  • Flest poeng Centrum: Roy Nwachukwu 20
  • Flest returer Storm: Issalhi 7
  • Flest returer Centrum: Nwachukwu 16
  • Flest assister Storm: Issalhi, Lee og Lawrence 4
  • Flest assister Centrum: Anders Stien 6

Jakob Baiden setter to poeng, men det var Frank Nyborg og Centrum Tigers som kunne juble over NM-gull.  Foto: Digitalsport

Keon Lawrence og Hani Issalhi måtte ta til takke med sølv.  Foto: Digitalsport

Coach Kenneth Webb depper, mens Centrum Tigers feirer i bakgrunnen.  Foto: Digitalsport

sport

Storm fikk en marerittstart på NM-finalen mot Centrum Tigers i Rykkinnhallen i kveld. Ingenting stemte defensivt, og de lot motstanderne sette enkle topoengere i øst og vest. På stillingen 2-14 så trener Kenneth Webb seg nødt til å ta timeout.

– Vi er ikke med fra start, og sliter med å jobbe oss inn igjen, forteller Storm-kaptein Aslak Smalås til iTromsø.

– Hvorfor er dere ikke det, i sesongens viktigste kamp?

– Det er vanskelig å si, jeg har rett og slett ikke noe godt svar på det, svarer Smalås.

Etter en alvorsprat fra trener Webb så det ut til av spillerne våknet, men Oslo-laget Centrum holdt stadig Storm på en armlengdes avstand og ledet 29-19 etter den første perioden.

Avsluttet godt

Etter en kort hvil startet andre periode godt for Storm, men så var det fullstendig stopp igjen.

Da Centrums Harald Frey satte en så lang trepoenger at selv NBAs skytterkonge, Stephen Curry, ville vært stolt virket Storm død og begravet. Tigrene fra hovedstaden hadde 19 poengs ledelse, og virket veldig komfortable.

Keon Lawrence, som var strålende i lørdags semifinale mot Ammerud, brukte litt tid på å våkne i finalen. Men da han skrudde opp tempoet slet motstanderne voldsomt med å henge på.

Resten av perioden eide Storm, og satte hele 15 poeng mot Centrums tre. Dermed var det full fyr i teltet til pause, og Storm var kun syv poeng bak med 38-45.

Ekstra gir

Etter pausen fortsatte kampen i samme spor. Tromsø Storm var stadig noen poeng bak Centrum, men hver gang de kuttet hovedstadslagets ledelse til fem-seks poeng virket det som om tigrene hadde et ekstra gir. På det meste lå Storm bak med elleve poeng, og avsluttet perioden med ni poeng opp til Centrum.

I den siste perioden startet Storm horribelt, og da nevnte Harald Frey senket nok en lang trepoenger virket det som noe av piffen gikk ut av Storm. Da hadde Kenneth Webbs gutter hele 16 poeng opp til Centrum Tigers.

Utover i perioden resignerte Storm, og det var lite å si på at det til slutt ble 71-85-tap. Dermed fortsetter ventetiden på en ny kongepokal for Tromsø Storm. Neste sesong vil det være 20 år siden forrige gang de vant finalen.

Stolt av lagkameratene

– Akkurat nå er vi selvfølgelig veldig skuffet alle mann, men når vi får dette litt på avstand kan vi være stolte av innsatsen vi har lagt ned i sluttspillet, sier Smalås.

– Vi har vært underdogs i både kvart- og semifinale, men til tross for det klinket vi til og i går slo vi jo også serievinner Ammerud, forteller kapteinen som er stolt av hvordan lagkameratene har fremstått på banen i det siste.

Han har tidligere hintet til at et gull i sluttspillet kunne være en perfekt avslutning på basketballkarrieren. Etter kveldens tap er han imidlertid usikker på fremtiden.

– Det orker jeg ikke å tenke på akkurat nå. Nå blir det en måneds ferie fra basketball, så får jeg ta stilling til om jeg skal fortsette eller ei senere, sier Aslak Smalås.