Nye "Byen" banket nye Kvaløya SK

Både Ishavsbyen og KSK har hatt store utskiftninger i spillerstallene. Lørdag var Ishavsbyen best i NM-kvaliken.

VIDERE I NM: Her er Ishavsbyen etter at gårsdagens seier var sikret.  Foto: Øyvind Sivertsen

FIKK RØDT: Mathias Luther fikk rødt kort etter at han ”lappet” til Thomas Harila.  Foto: Øyvind Sivertsen

sport

Til slutt vant Ishavsbyen 4-2 i Skarphallen.

– Det er jo alltid artig å komme videre i NM. Jeg vet ikke hva slags lag vi møter nå, det blir vel et 3.-divisjonslag. Vinner vi den blir det kanskje et større lag. Det hadde vært artig, sier ”Byen”-spiller Joachim Bratteng.

Han er ny i laget denne sesongen. Og er langt fra alene om det. A-laget har om lag 15 nye spillere, hvorav åtte kommer fra Reinen.

– ”Byen”, slik det var i fjor, raknet. Men det består i den forstand at vi må bygge opp alt på nytt igjen. Tre-fire spillere er igjen fra i fjor. Resten er borte, sier den nye treneren Geir Allertsen.

– Dette er jo overhodet ikke det jeg ble forespeilet, men jeg prøver å bygge opp et lag med de ressursene jeg har til rådighet.

– Greier ikke topp fire

Han var OK fornøyd med 4-2 over KSK.

– Det var et 4.-divisjonslag vi møtte. Med utgangspunkt i de kampene vi har hatt til nå, så er vi ikke veldig mye bedre enn et 4.-divisjonslag per i dag. Det er jo fire lag som står igjen i den divisjonen, og vi kommer ikke til å blant dem, sier Allertsen.

– Det blir tøft å greie topp fire. Vi er jo et nytt lag, sier Bratteng.

Torje Gabrielsen og Espen Minde (straffe) ga ”Byen” en tidlig 2-0-ledelse, så reduserte Viljar Broks for KSK før Magnus Hemmingsen la på til 3-1 før pause.

Tidlig i andre omgang la Joachim Bratteng på til 4-1.

Rødt kort

Så fikk Ishavsbyen-spiller Mathias Luther rødt kort for å ha "lappet" til Thomas Harila.

– Slag er slag, og det er direkte utvisning. Det var helt riktig dømt, erkjenner Allertsen.

I KSK-leiren var de ikke altfor langt nede etter cup-exiten.

– Jeg synes vi var veldig positive i forhold til hvordan vi har fremstått tidligere i år. Vi har tatt store steg, selv om vi tapte. Vi spilte bedre enn dem, mener Harila.

Også KSK har et helt nytt lag denne sesongen.

– Vi har måttet skaffe oss 16 nye spillere. Vi er blitt robbet. Spillere har gått til Fløya, Senja også videre, forklarer Simon Bentsen.

– Sånn er det jo. Mange vil spille på et høyere nivå og vi skal være en utviklingsklubb, så det betyr jo at vi har gjort noe riktig når spillere avanserer opp i divisjonene, legger han til.