I overkant av 50 tilskuere droppet Champions League til fordel for oppgjøret mellom Lokomotiv Tromsø og Fløya i første kvalifiseringsrunde til NM i fotball.

- Jeg er veldig takknemlig for at de møter opp. Barcelona-Arsenal var avgjort, så dette var en mer spennende kamp, sier tomålsscorer Arntzen med et smil om munnen.

Måtte klippe seg før kamp

Han satte inn 2-0 og 3-0 for gjestene i Skarphallen.

- Det er bare å lukke øynene og håpe på det beste. Det er sånn det er, sier Arntzen.

For synet har vært borte lenge, men i lang tid har langt hår vært et problem for høyrebacken. Derfor møtte han avlegge frisøren et besøk før kampen onsdag.

- Ja, jeg måtte ha ny sveis. Det hjelper å se noe. Jeg hadde for mye hår, og ble for mye fiksing av sveis under kamp. Nå blir det fokus på andre ting, sier han og ler.

- Veldig, veldig, veldig glad

Det gjorde Fløya-trener Tore Rismo fornøyd.

Han så laget ta ledelsen tidlig ved Kristoffer Mikalsen, et resultat som holdt seg til pause. Så satte Arntzen to før innbytter Erlend Vangdal puttet 4-0 like før slutt.

- Jeg er veldig, veldig, veldig glad. Det er årets første obligatoriske kamp, og den vinner vi. Da kan vi ikke gjøre mer, sier Tore Rismo til iTromsø.

Studerte 3-5-2 på YouTube

Den første timen slet Fløya med å skape noe mot et defensivt Lokomotiv Tromsø-lag.

Årsak: 4.-divisjonsklubben hadde studert 3-5-2 på YouTube før kampen.

- Det stemmer. Det var en video med Stuart Pearce uten lyd med bare tekst, sier Loko-spiller Eirik Henriksen med et stort smil.

Henriksen studerte videoen i 45 minutter, noe som la grobunnen for taktikken mot Fløya.

Treneren fikk "liten krampe"

Trener Martin Hotvedt var en stolt mann på benken, tross 0-4-tap.

- Det er en enorm kontrast mellom lagene. Vi har spilt null treningskamper og trent en gang i uka, mens Fløya skal kjempe i toppen av 3.-divisjon, sier Loko-treneren.

Etter kampslutt lå de hvitkledde strødd med krampe og tydelige smerter. To ganger 45 minutter mot 3.-divisjonsmotstand er ikke hverdagskost.

- Jeg pådro meg også en liten krampe, sier Hotvedt.

Skarp røk ut

Skarp tok den tunge turen til Bardufoss storhall for å møpte Salangen i første kvalifiseringsrunde av NM.

Det endte med 0-1-tap til slutt, og de sortkledde får en lei tur tilbake til Tromsø onsdag kveld. Johan Borch scoret målet for Salangen.