Derfor ble Forfang invitert på ordfører-møte

Tromsø-ordfører Jarle Aarbakke (Ap) vil møte Johann og Hugo Forfang.

STOLT Ordfører Jarle Aarbakke serverte blomster til Johann da han landet i Tromsø langfredag.  Foto: Jørund Wessel Carlsen

ORDFØRER-MØTE Mamma Annfrid Forfang, pappa Hugo Forfang og ordfører Jarle Aarbakke (Ap) møttes da Johann André Forfang landet på Langnes langfredag.  Foto: Jørund Wessel Carlsen

sport

Forfang ble invitert så fort han landet på Langnes fredag ettermiddag.

- Vi har planlagt en samtale med ham og faren om utvikling av hoppsporten i Tromsø. Det er et voldsomt drag i en profil som Johann, sier Aabrakke til iTromsø.

Hoppmiljøet i Tromsø har lenge etterspurt en forbedring av anlegget. Det nåværende anlegget i Grønnåsen er utgått på dato. Med en K90 eller K120-bakke – og et plastanlegg – vil det være mulig å drive skihopp som helårsidrett i Tromsø.

- Mye muligheter åpner seg

- Vi får vente og se. Det er på anleggsfronten det skorter akkurat nå. Vi har hoppere, utøvere og interesserte. Vi mangler bare et anlegg som får hopperne til å gro, sier Forfang.

En toppmoderne hoppbakke gjør det dessuten mulig for 20-åringen å flytte hjem.

- Hadde det vært hoppbakke her kunne jeg vært i Tromsø en hel sommer. Vi kunne hatt samling her. Det er mye muligheter som åpner seg med en gang, forteller Forfang.

- Mange smågutter som vil være Johann André

Møtet vil finne sted neste uke før Forfang reiser igjen til Trondheim. Like etter at iTromsø intervjuet 20-åringen kom en aldri så liten fan og spurte om et bilde. Det takket Forfang selvsagt ja til.

- Det er mange smågutter som vil være Johann André nå, sier ordfører Jarle Aarbakke.