ALFHEIM: Da iTromsø snakket med «bedriftsløpsgeneral» Ole Morten Ekanger tidlig tirsdag ettermiddag var det 514 påmeldte til årets utgave av Tromsøkarusellen, men underveis i intervjuet kom det inn fem nye.

– I fjor hadde vi 1.115 løpere totalt. Og vi vet at de siste dagene så løsner det skikkelig. Vi håper at vi har 1.000 påmeldte til 2. april. Da er det utdeling av startnumre på Jekta, forteller Ekanger, som er leder av Troms og Finnmark Bedriftsidrettskrets.

Er man påmeldt før 2. april er man også med i trekningen av meget attraktive «påmeldingspremier».

– Klokken 09–12 den lørdagen er det utdeling av startnumre. Og klokken 12 trekker vi seks løpemøller pluss gavekort på joggesko. Man må være fysisk til stede på trekningen for å kunne vinne premie. Totalt har de en verdi på rundt 100.000 krone, sier Ekanger.

Rekordtidlig start

Årets utgave av Tromsøkarusellen er tidlig, nærmere bestemt 5. april.

Her er programmet for Tromsøkarusellen 2016.

– I «moderne» tid har vi ikke vært så tidlig ute før. Vi ser at det er tidligere bart på veiene. For 10–15 år siden var det ikke mulig å starte så tidlig. Nå er det akkurat på grensa til at det er bart på gang- og sykkelstiene, sier Ekanger.

– Hva om det skulle komme en halvmeter med snø?

– Det er ikke noe problem. Da vil vi være i kontakt med kommunen med tanke på brøyting og strøing.

I år er 13 av 20 løp før Midnight Sun Marathon (MSM).

– På den måten kan karusellen få en rolle for folk som har lyst til å sette seg et sesongmål, men kanskje mangler litt løpeerfaring. Da er det gull verdt å løpe med andre, sier Ekanger.

LES OGSÅ: I storm og bekmørke debuterte Stian som maratonløper

Han mener Tromsøkarusellen er perfekt for dem som ønsker å komme seg i litt bedre form og ønsker å trene litt regelmessig. Han kaller de for Tromsøkarusellens viktigste løpere.

– Målsettingen er å få med 1.500 løpere. Jeg kan ikke gi meg på det. Man skal ikke være redd for å være utrent eller for gammel. Det er bare å stille opp og gjøre det beste ut av det. Du velger selv om du skal gå, jogge eller løpe. Dette er en folkeaksjon. Vi vil lage et sprekere Norge. Det er hva bedriftsidretten står for, understreker Ekanger.

Motbakkeløp

I år er det tre nye løp: Holtbakken opp, Jekta-løpet og Lyfjorden opp.

– To av dem mer eller mindre motbakkeløp: Holtbakken helt opp til kirka på Elverhøy og Lyfjorden opp, som er den ultimate testen med start midtveis i Lyfjorddalen før man vender og løper helt opp til skaret i Finnvikdalen. Det er 8,5 km og det meste går oppover, sier Ole Morten Ekanger.

LES OGSÅ: Treningsglade Trude (44) føler seg uglesett av andre kvinner