På anlegget i Håkøybotn har det gått ni onsdagsrenn siden i januar. Rundt 250 barn har deltatt i bygdas onsdagsrenn, og tidlig i sesongen ble det slått en ny rekord.

– Vi har vært oppe i 215 på det meste. Det er ny rekord for enkeltrenn, sier nestleder i Sør-Kvaløya IL, Ole André Helgaas.

– Jeg mener det var 216, faktisk, skyter leder Kjetil Bårdsen inn.

Bursdagsfeiring

Løperne skjuler ikke at de setter pris på løpet. Flere som iTromsø snakker med har ikke gått glipp av ett eneste renn i år.

– Det er gøy og så mange kjentfolk her, sier Charlotte Briet Olsen (10), som like gjerne feiret bursdagen sin med avslutningsrennet.

– Det blir bursdagsselskap på fredag, sier hun.

Søskenparet Marte (10) og Mathias Sandnes Mosli (12) har også gått alle renn.

– Det er kort vei hit og jeg kjenner løypene siden jeg har gått her hvert år. Jeg går for å bli bedre, sier 12-åringen som forteller at målsettingen er å gå i NM en dag.

– Jeg går ikke like mye som Mathias. Jeg gjør det for å ha noe å gjøre, og det er veldig trivelig å gå her, sier lillesøster.

Sprengt kapasitet

Slik deltakelsen er på Sør-Kvaløyas onsdagsrenn nå, er kapasiteten bortimot sprengt for arrangøren.

– Vi har en smertegrense på parkering som jeg tror går på rundt 220 deltakere, sier Bårdsen.

– Det krever også mye dugnadsånd, et slikt arrangement ukentlig?

– Vi er det samme gjenget. Det er en utfordring å få nye folk til å stille. Det er mange som liker å komme hit selv og gå på ski sammen med ungene, sier Helgaas.

Trivsel

– Heldigvis styrer Håkøybotn Bygdelag med kafeen og vaffelsalget. Det er vi avhengig av, vi kunne ikke driftet den selv, sier Kjetil Bårdsen.

Og er arbeidet verdt det?

– Det er veldig positivt å være her. Det er godt humør og lave skuldre, sier en tilfreds Ole André Helgaas.