I kveldens kamp på Alfheim slet nemlig grønntrøyene overraskende lenge mot Ishavsbyen.

Hvittrøyene fra fastlandet lå kompakt, anført av veteraner som brødrene Christian og Morten Andersen og Espen Minde.

Men nullen i kampen sprakk etter 77 minutter, da Fløya-innbytter Nikolai Skaue stusset et pent innlegg inn i lengste hjørne.

- Det er artig å komme inn fra benken og bidra og score mål, sier Skaue, som er flyttet opp på Fløyas førstelag i forkant av årets sesong.

- Verdensklasse

Etter hans forløsende scoring kom ketchup-effekten. Det var like greit Fløyas to andre innbyttere, Gard Mikalsen Lohne og Erlend Vangdal som satte 2-0 og 3-0, som ble sluttresultatet.

- Det er coaching i verdensklasse! konstaterte Fløya-trener Tore Rismo umiddelbart etter kampen - med tydelig henvisning til Kjetil Rekdals legendariske sitat.

- Det er artig så klart. Det pleier å bli slik i kamper hvor man sliter, og man får inn friske bein. Tore ba oss bare male på videre og sprekke boblen, sier Lohne.

Vil bidra mer

Trioen varsler at de vil kjempe hardt for mer spilletid for grønntrøyene og får følgende attest fra Tore Rismo:

- Det var artig at de fikk være med å sikre dette. Det er fin konkurranse om plassene fra flere unge spillere, og vi kommer til å høre mye mer fra målscorerne i dag.

- Vi diskuterer hvem som bestemte hvem som skulle inn. Det var selvfølgelig meg, legger en smørblid Rismo til med et glimt i øyet.

- Hva synes du om at dere bruker så lang tid på å bryte ned Ishavsbyen?

- Jeg er ikke fornøyd med det. Men Ishavsbyen skal ha ros for at de gjorde det vanskelig for oss.

Fornøyd Allertsen

Ishavsbyen-trener Geir Allertsen deppet ikke nevneverdig etter tapet i kampen som så lenge stod 0-0.

- Vi tapte 0-8 for Fløya for halvannen måned siden. At vi holder i 75-80 minutter er jeg egentlig. Fremgangen er kjempebra, sier Allertsen.

- Dere blir kanskje ingen kasteball i 3.-divisjon?

- Det du ser utpå her er det du får nå i forhold til Ishavsbyen. Det er ribbet alt og må bygges opp helt på nytt. Det vi leverer her i 80 minutter er veldig bra ut fra vårt utgangspunkt i vinter, sier Ishavsbyen-treneren.

Glimt, Harstad eller Alta?

Fredag settes 1. runde i cupen opp. Det eneste som er sikkert, er at Fløya møter et lag fra høyere nivå. Det kan bli hva som helst fra eliteserienivå til 2.-divisjon.

- Jeg ønsker meg Bodø/Glimt. Men også Harstad, som jeg aldri har møtt, ville vært artig, sier Rismo etter litt betenkningstid.

- Jeg håper på et godt lag som vi kan slå i neste runde. Som Alta i fjor, sier Erlend Vangdal - som var innpå da Fløya tapte 0-6 i en minnerik 2.-rundekamp mot selveste Rosenborg i fjor.

Nå er Fløya nok en gang klar for de ordinære cuprundene. Det er fjerde år på rad.

- Det er en fin turnering for oss. Det er en mulighet til å promotere klubben, spillerne og filosofien vår. Alt det vi står for. I tillegg er det ikke til å legge skjul på at det økonomiske gevinsten er kjærkommen, sier Tore Rismo.