I Maria Oppegaards 100 Bravo-kamp kunne kapteinen juble høyere enn noensinne. Bravo-damene slo nemlig Rognan 21–14 på bortebane, et resultat som sikrer dem seriegull for fjerde år på rad.

– Til tross for varierende prestasjoner klarte vi å dra i land et viktig resultat. Det er en utrolig herlig følelse, forteller Oppegaard til iTromsø etter kampen.

Var nervøse

Hun beskriver en litt anspent kamp, som til tider var ganske jevn.

– Vi var nok litt nervøse før kampen, noe som var merkbart ut i andre omgang. Da hadde vi kontrollert kampen lenge, men mistet flyten litt. På et tidspunkt lå de bare fire mål bak oss. Mot slutten kom vi derimot godt tilbake i kampen igjen, og kom ut som fortjente vinnere, sier Oppegaard.

Avslappet

Hun og resten av laget er nå på vei til Bodø for å møte Junkeren i morgen. Ettersom seriegullet allerede er sikret kan de gå inn i kampen med senkede skuldre.

– Det skal bli godt å kunne spille uten noe press. Nå ønsker vi bare å gjøre oss ferdig med denne kampen, for så å fokusere på kvaliken, forteller Bravo-kapteinen.

Damene kan nemlig bli det første nordnorske laget i toppserien på 18 år, hvis de tar seg videre i opprykskvaliken om fire uker.

SEIERSGLIS: Maria Oppegaard og Linda Krantz Johnson gliste etter å ha sikret seriegullet. Førstnevnte spilte sin hundrede kamp for Bravo. Foto: Privat