TROMSØ/MOSJØEN: TO av dem, Johannes Pettersen og Andreas Varsi Breivik, har allerede flyttet til Trondheim og blitt en del av Trønderhopp-miljøet. Det etter først å ha gått en god hoppskole her hjemme i Tromsø Skiklub. Akkurat som verdensstjerne Johann Forfang.

– Johann er en stor inspirasjonskilde for alle guttene, sier trener for rekruttgruppa i Tromsø skiklub, Trond Ragnar Varsi.

Jevnt i juniorklassen

I helgen tok Pettersen gull og Breivik sølv i juniorklassen i NNM i Mosjøen.

Det skilte kun 0,2 poeng mellom de to, og det var stilen som ble avgjørende. Pettersen hoppet 64,5 og 70,5 meter, mens Breivik strakte seg til 65 meter og 71,5 meter. I samme klasse ble Tor-Magnus Pettersen nummer fem.

Videre ble det henholdsvis sølv og bronse til Eirik Svartdal Olsen og Børge Hansen Utby i gutter 16-klassen. Og i gutter 14-klassen vant Martin Krogh. Her ble Simon Klingenberg Osnes nummer fire.

I lagkonkurransen ble det bronse.

Alt i alt: seks medaljer til Tromsø skiklub i nordnorsk mesterskap.

– Vi er kjempefornøyde. Det ble en flott tur med gode resultater, selv om det har vært dårlig med hopping hjemme den siste måneden på grunn av været i, sier Varsi.

Søkt seg til Trondheim

Nå har tre nye hoppere (Eirik Svartdal Olsen, Børge Hansen Utby og Simon Klingenberg Osnes) fra Tromsø søkt seg til Heimdal videregående skole i Trondheim og Trønderhopp-miljøet.

– Det er skihopping som er det store for dem. De er veldig dedikerte og det blir spennende å se om de kommer seg inn. Det får vi ikke vite før til sommeren, sier Trond Ragnar Varsi.

– Er det leit at hopperne må flytte til Trondheim i så ung alder for å utvikle seg?

– Som en konsekvens av manglende plastbakker og K90-bakke her, er det nødvendig for dem å reise hvis de ønsker å satse på skihopping. Og det er synd at vi ikke har ett godt nok tilbud her i Tromsø utover rekruttbakkene i Grønnåsen. Men vi er stolte over hopperne fra Tromsø skiklub, og til neste sesong ser det ut til at vi er 12–13 hoppere som kommer til å hoppe for klubben i norgescupen, sier Varsi.

NNM markerte slutten på sesongen.

– Selve hoppsesongen er nok over, men det er mulig de drar til Øverbygd for å trene i rekruttbakkene der – dersom det fortsatt er nok snø. Nå begynner barmarkssesongen for fullt, sier Trond Ragnar Varsi.

PALLEN: Her er pallen i juniorklassen: Gull til Johannes Pettersen, sølv til Andreas Varsi Breivik og Tor-Magnus Pettersen på 5. plass (nummer fem fra venstre).