Kine (21) ble verdensmester

UiT-student Kine Helene Kristensen Fossbakk tok lørdag gull i junior-VM i benkpress.

Kine Helene Kristensen Fossbakk (21) tok gull i junior-VM i benkpress.  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

sport

Tromsø-bosatte Kine Helene Kristensen Fossbakk ble denne helgen verdensmester i benkpress.

- Med 150 kilo på stanga og en personlig rekord på 10 kg, kan jeg endelig slappe av med en gullmedalje i hånden. Jeg vil takke alle som har gitt meg denne muligheten, sa Kristensen Fossbakk etter seieren.

Dette skriver HT.no.

Les også: Kine (21) sluttet å spise kjøtt. Nå er hun Norges sterkeste junior (Pluss-sak)

21-åringen fra Harstad representerte TSI styrkeløft i mesterskapet som ble arrangert i Rödby i Danmark. Hun ble tatt ut til verdensmesterskapet da hun ble nordisk juniormester i februar.

Denne helgen deltok hun i klassen +84 kilo. Hun løftet både 140 kg, 145 kg og 150 kg og fikk alle løftene godkjent av dommerne.

Les også: UiT-student til nordisk mesterskap i styrkeløft

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

sport