Kongeparet kommer til folkefest i Tromsø

Midnight Sun Marathon venter rekorddeltakelse – og får besøk av Kongen og Dronningen til folkefesten.

KONGEBESØK: HKH Kong Harald og Dronning Sonja under besøket i Tromsø sammen med det svenske kongeparet i 2013.  Foto: Tom Benjaminsen

MSM-GENERAL: Nils I. Hætta  Foto: HÅKON STEINMO

sport

STORGATA: – Nå er det ikke «Kanskje kommer kongen» – Kongen kommer! smiler Nils I. Hætta, daglig leder i Midnight Sun Marathon (MSM) til iTromsø.

Kong Harald og dronning Sonja feirer i år 25 år på tronen, og det er i den forbindelse kongeparet skal på en jubileumsreise med kongeskipet som starter i Tromsø 18. juni. Kongen og Dronningen skal også være med på folkefesten under MSM – med et spesielt fokus på Labb og Line-løpet (for barn) samme dag.

– Det vil være to arrangement under besøket: En hagesfest – trolig på Skansen – med 300 inviterte gjester fra hele fylket. På ettermiddagen blir det et kongelig innslag i forbindelse med MSM, blant annet barneløpet. Vi arbeider med programmet nå og det er på ingen måte helt fastlagt ennå, sier fylkesmann Bård M. Pettersen til iTromsø.

Til Bodø

Kl. 17 samme dag forlater kongeskipet Tromsø med kurs for Bodø, der det skal være et tilsvarende arrangement. Den kongelige reisen vil fortsette nedover kysten, til Trondheim og Bergen, før den ender opp i Kristiansand.

– Det blir veldig stas å få kongeparet på besøk. Av erfaring har folk sluttet veldig godt opp om slike arrangement, noe vi håper på denne gang også. Alle vil få muligheten til å se kongeparet 18. juni – folk fra hele Troms og til MSM kommer jo deltagere fra hele verden, sier fylkesmannen.

– Vi håper folk følger kongeskipet med båter, slik vi har sett en del av før.  Det oppfordrer vi til allerede nå. Kongeparet ankommer Tromsø i god tid før arrangementet den 18. juni, men akkurat når vet jeg ikke. Men de reiser fra Tromsø på ettermiddagen, legger han til.

Venter rekord

Rekorden på Midnight Sun Marathon ble satt i fjor på 5.667 deltagere og den ligger man godt an til å slå. Man er 30 prosent foran sammenlignet med samme tid i fjor. Dermed er folkfesten allerede så godt som i boks.

– Styret har satt et ganske ambisiøst mål på 6.800 deltakere i år. Det vil si 20 prosent økning. Det er veldig mye. Mye av økningen tror vi kommer på Mini marathon og Labb og Line-løpet, sier Hætta.

– 6.000 deltakere er en milepæl. Da sprettes champagnen! legger han til.

Maratondistansen er allerede i ferd med å bli utsolgt. Det er kommet inn 920 påmeldinger – og grensen er satt på 1.000.

– Også på halvmaraton er det meget solid påmelding, så om lokale løpere vil delta er det lurt å melde seg på nå, sier Hætta.

Så får en bare håpe at Tromsø-været viser seg fram fra sin beste side når kongeparet kommer på besøk 18. juni.