Med 875 registrerte lag ble rekorden satt denne uken, melder Troms fotballkrets i en pressemelding. De skriver at det er 875 er historisk høyt. Rekorden er fra 2015, da det var 874 fotballag i seriespill.

– Det er veldig viktig å ha vekst og utvikling. Det er blant det viktigste måleinstrumentet vi har, og det blir stadig større fokus på det i hele Fotball-Norge, sier daglig leder i Troms Fotballkrets Jo Are Vik til iTromsø.

Tror på 900

Økningen i antall lag skjer tross en foreløpig nedgang i voksen- og ungdomsfotballen.

– I voksenklassen får vi noen oldboys- og oldgirls-lag i løpet av sesongen, så der er jeg ikke bekymret. Det vil vi ikke med ungdomsfotballen, så det er vi ikke fornøyd med, erkjenner Vik.

Troms Fotballkrets tror påmeldingen av nye lag fortsetter, og at de ender på rundt 900 lag i aksjon. Det vil i så fall innebære rundt 13.000 fotballspillere i aksjon, skriver de i pressemeldingen.

Dame-boom

Antall lag på damesiden har økt fra 239 til 246, mens barnefotballen øker fra 494 i 2015 til 517 lag i år.

– Vi har engasjert to damer i jentefotballprosjektet med en målsetting om større aktivitet. Vi ønsker også flere ledere, trenere og dommere. Det begynner å bære frukter nå, men det vil komme mer de neste årene.

Tromsø IL har flest lag påmeldt i seriespill, men flere lag fra byen er i dytten.

– Kvaløya, Hamna og Reinen er voksende lag, sier Jo Are Vik til iTromsø.