Overlegent EM-gull for Thunem

Ingrid Thunem (26) fosset inn til EM-gull – og utklasset gutta!

NORSKE MEDALJER Andreas Bjørnstad (fra venstre), Ingrid Thunem og Sarah Louise Rung viser medaljene i Funchal.  Foto: PRIVAT

BEST I EUROPA Ingrid Thunem, her fotografert i forbindelse med en tidligere reportasje i iTromsø.  Foto: Tom Benjaminsen

sport

Torsdag kveld tok hun gull i overlegen stil på 50 fri.

– Det var det første EM-gullet, og var kjempeartig for Ingrid. Da ble det nasjonalsang og god stemning. Ingrid ble veldig ført, forteller trener André Eide til iTromsø.

Fem norske gull

Han er på plass i Funchal i Portugal som Thunems trener, og har opplevd mye jubel sammen med den norske leiren så langt. Før fredagens øvelser står Norge med fem gull, to sølv og fire bronsemedaljer.

– Det sier at det norske laget har stor bredde, det er ikke bare Sarah Louise Rung. Vi har blant annet også Ingrid og Adam (Wenham) som kan ta medalje, sier Eide.

- Utklasser gutta

Eide forteller at Thunems tid torsdag var så god at hun hadde tatt gull på herresiden.

– Det er litt morsomt, men hun utklasser gutta! Vinnertiden på herresiden i tilsvarende klasse var 59 sekunder. Thunems verdensrekord er på 53 sekunder, mens vinnertiden torsdag var på 54 sekunder. Nærmeste gutt er over fire sekunder unna, sier Eide imponert.

Rio-drømmen

Sammen med Thunem har Adam Ismael Wenham satt Tromsø på svømmekartet i Portugal. 450 svømmere fra 50 nasjoner kjemper om EM-tittelen, og i høst er det Paralympics i Rio.

– Folk tar dette seriøst, og dette sier jo noe om hvor nivået ligger, sier Eide.

Prosessen med å komme seg til Paralympics er dog krevende, men verken Thunem eller Wenham er foreløpig klare.

Thunem har tidligere sagt følgende om OL-mulighetene:

– Jeg tar en sesong av gangen, og så lenge kroppen har lyst fortsetter jeg.

I dag er det nye medaljemuligheter i EM når Thunem skal i aksjon på 50 meter rygg.