Kan hente to nye amerikanere og en østeuropeer

Kenneth Webb vil gjøre endringer i Storm-stallen og ta med seg laget ut i Europa.

STORE AMBISJONER: Kenneth Webb dirigerer på en trening sist sesong. I bakgrunnen er Hani Issalhi.  Foto: Tom Benjaminsen

FERDIG I STORM: Casiem Drummond. 

sport

TROMSØHALLEN: – Jeg ønsker virkelig at vi deltar i Euro Challenge neste sesong. Vi må tenke litt annerledes, og dette turneringsformatet passer oss perfekt. Vi kommer ikke til å kjempe om seieren, men konkurrere med gode lag og markedsføre Storms merkevare. Folk fortjener å se internasjonal basket i Tromsø, sier Storm-trener Kenneth Webb til iTromsø.

Å delta i Euro Challenge vil selvsagt være et økonomisk spørsmål, understreker sportslig leder Ronny Lange.

– Men det er absolutt noe vi ønsker. Om vi får det til allerede kommende sesong, tviler jeg litt på. Vi er i et lite generasjonsskifte og har så smått begynt å snakke om neste sesong. Vi tar en endelig evaluering nå når Kurt (Figenschau, styreleder) snart er hjemme, sier Lange.

«Wow!»

Storm har spilt i europacup før. For 14 år siden debuterte laget mot ukrainske BC Azovmash.

– Det vil være en klubbavgjørelse om vi skal delta, men jeg har sett på formatet og liker det virkelig. Det spilles kamper onsdager eller torsdager og gruppene settes opp geografisk. Derfor vil vi kunne møte lag fra Sverige og Danmark, sier Webb.

– Jeg var på volleyballkampen mellom BK Tromsø og Gentofte og «wow!». Det var 800-900 tilskuere. Jeg tror det også vil være en publikumssuksess med europeisk basket i Tromsø, legger han til.

Nye spillere

Får han ønsket sitt oppfylt, blir det med en nokså ny Tromsø Storm-stall. Amerikanerne Charlie Lee og Keon Lawrence forlenger neppe sine kontrakter.

– Charlie ser etter noe større akkurat nå, og vi har ikke tenkt så mye på det. Med Keon er det samme situasjon. Mange vil ha ham tilbake og han har bevist at han er en storspiller i denne ligaen, sier Webb.

Kasiem Drummond – som ble skadet på tampen av forrige sesong – kommer definitivt ikke tilbake.

– Vi ønsker ham lykke til videre. Han var meget sterk på returer, men den norske ligaen passet ham ikke. Vi må ha en stor spiller neste sesong også, men vi vil nok gå for en som er mer anvendelig, sier Webb.

Drummond fikk for øvrig tre kamper karantene etter at han slo til en Centrum Tigers-spiller i en kamp 13. februar.

– Vet du hva? Shit happens. Jeg fordømmer det som skjedde der, men det har ikke noe med å gjøre at vi velger å se på andre spillere. Det handler om hva som er best for oss, sier Webb.

Bulgarerne Kiril Raykov og Galin Mihaylov er også ferdige i Storm.

– Kiril har reist tilbake til Bulgaria og leter etter en klubb der, mens Galin har lagt opp. Ettersom de to er ute, åpner det opp for en nye europeisk spiller. Det er noe vi skal se på, sier Webb – og antyder at det kan bli en forsterkning fra Øst-Europa.

Men Ronny Lange er ikke like optimistisk.

– Per nå er det nok ikke midler til det, men jeg håper og tror at vi skal klare å hente to amerikanere. Å fremskaffe midler til en europeer, tror jeg blir vanskelig å få klubben med på, sier Lange.