TROMSØ/OSLO: Hun tilbringer de siste dagene før pinse i Oslo på første samling før rekruttlandslaget før kommende skisesong.

– Tiden går veldig fort. Jeg er veldig motivert for å gjøre en god treningsjobb, for sesongen er i gang igjen før man aner, sier Theodorsen til i Tromsø.

Etablert

Hun slo igjennom med et brak med 16. plass i sitt aller første distanserenn i verdenscupen, i desember 2014. I fjor ble det 14. plass på tremila i Holmenkollen og 5. plass i NM.

Theodorsen sier det ikke rett ut, men nå ønsker hun å ta noen nye steg på resultatlistene.

– Jeg håper å ta steg i treningsarbeidet, på kapasiteten og styrken. Selvsagt har man noe å gå på, sier 21-åringen.

Hun merker at hun ikke lenger er blant de aller yngste utfordrerne.

– Jeg begynner å bli mer etablert. Jeg har alltid vært blant de yngste, men nå har vi fått inn Tiril og Lotta Udnes Weng, som er to år yngre enn meg, bemerker Theodorsen.

– Det er et bra lag. Jeg håper å kunne vise meg plassen verdig, legger hun til.

– Et vanskelig case

Theodorsen har enda potensielt et par år igjen som rekruttlandslagsløper. Inntil da må hun enten ta steget opp til elitelandslaget, eller så faller hun over «aldersgrensen» til rekruttlandslaget.

Nylig gikk Kari Vikhagen Gjeitnes (30), Marthe Kristoffersen (26) og Mari Eide (26) ut med hard kritikk av skiforbundet på grunn av skjevheten i størrelsen på herrelandslag (14 løpere) og kvinnelandslag (8 løpere).

– Det er et vanskelig case. Ser man på NM på ski og antall deltakere der, så er det nok prosentvis et minst like lite nåløye for menn og landslag, kommenterer Silje Theodorsen, før hun understreker:

– Det er ikke mitt ekspertområde. Men det går nok litt i bølger.

FRI TEKNIKK: Her trener Silje Theodorsen på tredemølla. Foto: Privat