SOLSTRAND: I spurten på 52-kilometeren i dagens Tour de Lax var nemlig Øye best. Og vant noen få centimetre foran Kent Johansen fra Ishavbyen Sykkel.

– Jeg har egentlig ikke satset noe på sykkel frem til nå. Det har vært litt ski og løping, men i fjor startet jeg med sykling, forteller Per-Arne Øye til iTromsø.

– Så du kan si at jeg er rimelig overrasket. Men det var artig å vinne, gliser han.

Seieren gir massevis av inspirasjon foran årets sykkelsesong, som så vidt er i gang.

– Ja, det gir jo selvfølgelig motivasjon. Jeg kommer i alle fall til å sykle de lokale rittene i tiden framover, sier Øye, som har en allsidig idrettsbakgrunn.

– Rotet seg bort

Til og med junioralder satset han på langrenn, i tillegg har han vært en støttespiller for fotballaget Skognes, men den siste tiden har han spilt for Kvæsma i 6.-divisjon. Videre er han også ofte høyt på resultatlista i Tromsøkarusellen.

– Men i år har jeg bestemt meg for å satse på sykling, sier 32-åringen.

Han var i en gruppe med to andre ryttere lenge.

– Ei stund lå jeg 100 meter bak dem, men jeg kjørte de inn og de siste 30-35 kilometerne kjørte vi sammen. Mot mål diskuterte de hvem som skulle dra opp spurten, men da rykket jeg ifra cirka 1 kilometer før mål, forteller Øye.

– De rotet seg nok litt bort siden de diskuterte, men det var veldig jevnt i mål, legger han til.

– Desidert sterkest

På 104-kilometeren var Bjørn Anders Johnsen fra Gauldal/Tromsø Ski & Sykkel klart best. Han vant hele 45 sekunder foran Knut-Ståle Arntsen og Harstad CK og 2.08 min- foran Andreas Setting fra Tromsø CK.

– Jeg hadde full kontroll hele veien og følte jeg var desidert sterkest, sier narvikværingen.

– Knut-Ståle er en god kompis av meg, så jeg ville sykle med ham så lenge som mulig, legger han til.

Denne sesongen satser han på gode plasseringer i norgescup og NM i Bodø.

– Jeg har vært plaget med mye sykdom tidligere i vinter, så det har vært en trå start på sesogen. Men dette var en opptur, konkluderer Johnsen, som allerede søndag skal sykle et ritt i Lødingen.

Polona Itkin vant dameklassens 52-kilometer, foran Annicka Davidsson. 104-kilometeren ble vunnet av Inger Marie Holm.