ALFHEIM: Ruben dro til Kaiserslautern i 2013, og da var allerede Ulrik reist til Lyon – før han hadde spilt en eneste A-kamp for TIL.

– Vi har hatt noen vintertreninger i TIL sammen, men ikke noe særlig mer enn det, smiler Ruben.

Dermed kan landskampen mot Portugal bli den første de spiller sammen.

– Jeg hadde ikke forventet det. Det var ikke det man tenkte på dagen før uttaket, at i morgen er vi begge på landslaget. Det er veldig spesielt, sier Ulrik.

Mandag trente brødrene sammen med TIL på Alfheim. Men rett før treningen fikk iTromsø en prat med de to tidligere TIL- og Fløya-spillerne.

– En god storebror

Slik beskriver de hverandre:

– Ulrik er veldig snill og pliktoppfyllende. Han er en mann du kan stole på. Han stiller alltid opp og er en veldig smart ung gutt, som er flink til å tillegne seg ny kunnskap, er Rubens flotte attest til lillebror.

– Ruben er først og fremst en veldig snill og omtenksom person. En ekte storebror som tar vare på meg og Markus. Han er utrolig trivelig og i tillegg en veldig god kompis, sier Ulrik om Ruben .

– Og som fotballspiller?

– Han er blitt en veldig spillende, venstrefotet midtstopper. Han har veldig gode basisferdigheter, fin pasningsfot og er god til å lese spillet, svarer Ruben om Ulrik.

– Jeg skulle gjerne hatt kreativiteten hans. Det virker som han alltid finner en løsning. Han er best når han er på kula. Når han får lov til å styre spillet er da han er virkelig god, sier Ulrik om Ruben.

13 i Norge

Ifølge VGs statistikkguru Geir Juva er det 12 brødrepar som faktisk har spilt i samme kamp tidligere. Roger og Steinar Nilsen er blant disse. Totalt er det tatt ut 20 brødrepar på landslaget før Per-Mathias Høgmos ferske uttak.

– Det er veldig stas at han er med i troppen og veldig overraskende at han ble tatt ut, sier Ruben om å få med Ulrik på A-landslaget.

Og:

– Vi kommer ikke til å gå for å sitte på benken. Vi har alltid lyst til å spille, så får vi se om det blir slik. For meg er det ikke noe stort poeng om vi er på banen samtidig. Jeg synes det er utrolig artig at Ulrik får sjansen til å vise seg litt frem og bli enda bedre kjent med nivået.

Kanskje spiller de to sammen for TIL en dag.

– Ja, det er ikke umulig. Det spørs vel ikke om Ulrik spiller i utlandet litt lenger enn til at jeg rekker det, sier Ruben.

– Planen er i hvertfall å være i utlandet i et par år til, sier 20 år gamle Ulrik Yttergård Jenssen - åtte år yngre enn storebror.

– Et par år?

– Ok, kanskje ti-femten år da. Men vi får se. Fotballen er rund. Alt kan skje, sier Ulrik Yttergård Jenssen.