Torsdag kommer Liverpool-legende Robbie Fowler til Tromsø: – Venter på «Gud»

– Liverpool er min religion, Anfield er min kirke. Og Robbie Fowler er «Gud».

GLEDER SEG: Viggo Løvberg (til venstre) og Jørgen Hjertsen ser fram til å møte Robbie Fowler.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

GUTTEROMMET: Her er Robbie Fowler-plakaten på døra til Løvbergs barndomsrom.  Foto: Privat

sport

VALHALL: Torsdag kommer «God» – som er kallenavnet til Fowler blant fansen – til Tromsø. Her skal han snakke med og ta bilder med fansen, samt signere autografer. Arrangementet er på Raddison Blu.

– Han har vært «Gud» for Liverpool i flere kamper. Det handler om utrolige avslutteregenskaper og være den som avgjør viktige kamper, sier Jørgen Hjertsen, leder av Liverbirds Tromsø.

Hjertsen tar imot iTromsø i hans hjem på Tromsøya. På besøk er Viggo Løvberg – en like stor Liverpool-supporter.

– Jeg har vært stor fan av Fowler siden dag én. Fowler er like gammel som meg. Han scoret jo i debuten mot Fulham i 1993, og returkampen scoret han alle fem i 5-0-seieren, erindrer Løvberg.

På gutterommet hans hjemme utenfor Kroken henger fortsatt plakaten av Fowler.

– Han er et stort forbilde for Liverpool-supportere i hele verden og i Liverpool by. Han er en veldig jordnær og sympatisk fyr, han er lokal og han banket inn mål for Liverpool, sier Løvberg om spissen som scoret 181 mål for de helrøde.

– Jeg ble så skuffet da Gérard Houllier solgte ham til Leeds i 2001. Hadde han ikke fått så mange skader, ville det blitt mange flere scoringer, sier Løvberg.

– Den største

Hjertsen tar fram en Liverpool-drakt fra 1995, signert av Fowler – både foran og bak – i forbindelse med kampen mellom Vålerenga og Liverpool på Ullevaal for noen år siden.

– Den første drakta mi var «blank», men vi fikset «9 Fowler» på ryggen gjennom min ekssvoger som jobbet i reklamebransjen. Robbie var definitivt den største helten for meg, sier han.

Tidligere har legender som Alan Kennedy og Bruce Grobbelaar vært i Tromsø i regi av Liverbirds. Disse har langt flere medaljer enn Fowler i premieskapet. Men Hjertsen synes besøket av den 41 år gamle spissen er større.

– Han var en notorisk målscorer, og det er jo det vi liker å se. Fowler er offisiell ambassadør for Liverpool så det kommer også folk fra klubben hit, forteller han.

Aller først torsdag skal Fowler signere bøker på Libris på Jekta. Nordnorske Ragnhild Lund Ansnes har skrevet tre Liverpool-bøker. Den siste boken heter «Liverpoolkapteiner». Som tidligere Liverpool-kaptein har Fowler et eget kapitel i boka.

Treg påmelding

Det var tirsdag formiddag solgt 140 billetter til arrangementet på Radisson Blu. For å få et lite overskudd, bør det være 250 solgt billetter, forteller Hjertsen.

– Dette er Tromsø i et nøtteskall. Enten det gjelder konserter, kino eller TIL-kamp, kommer folk i siste liten. jeg håper virkelig at folk ønsker å støtte opp om dette, for det er sjelden kost å få en så stor spiller hit. Det er vanskelig å gjennomføre slike ting, dersom folk ikke møter opp, sier han.

– Det er kanskje mange som tror at de kan kjøpe billetter i døra, men det gjøres jo på ticketmaster.no, sier Løvberg.

– Vi tenker ikke økonomi. Vi er opptatt av at folk skal få en fin opplevelse. Må vi dekke opp et underskudd, så må vi bare gjøre det, legger han til.