Dana (19) valgt inn i basketstyret: – Brenner for jentesatsing

Dana Meknas (19) er valgt inn i styret i Norges Basketballforbund.

BASKETSTYRET: Her er Dana Meknas (nummer to fra venstre). De andre i styret er: president Jan Hendrik Parmann, 1. visepresident: Jeanine Flaaten, 2. visepresident: Hans Erik Johnsen, Nicholas Phillip, Hans Eric Prestårhus, Josefine Caroline Stokke Haugom og varamedlem Anya Sødal.  Foto: Astrid Hagland Gjerde

sport

TROMSØ/OSLO: Det skjedde på baskettinget sist helg.

– Det er veldig stort, og jeg er veldig ydmyk overfor tinget som valgte meg på søndag. Det er store sko å fylle fra foregående forbundsstyrer, og jeg gleder meg veldig til å ta fatt på arbeidet, sier Meknas til iTromsø.

Visjonen som ble vedtatt for NBBF er «Basketball – mer enn en idrett.»

– Det passer veldig godt med de verdiene jeg mener er viktige å fronte i Idretts-Norge, sier Meknas, som også er i sportslig utvalg i Tromsø Storm Ungdom.

Spre basketball

– Hvilke saker vil du jobbe for?

– Det er mange områder i norsk basket som kan forbedres, både når det kommer til rekruttering og det å ivareta spillere og ressurspersoner for å holde dem i miljøet lengst mulig, sier Meknas, som brenner for jentesatsing.

– Jeg mener det er en viktig fokusgruppe fremover. Dessuten håper jeg vi skal bli flinkere til å spre basketball rundt om i landets kriker og kroker, slik at man får et godt tilbud uavhengig av om det er i nord eller sør man bor, fortsetter hun.

Yngst

Et overordnet mål er at basket skal blitt større.

– Det er jo en fantastisk sport som vi og jeg ønsker at så mange som mulig skal kunne ta del i, enten det er på eller utenfor banen, sier Meknas, som fyller 20 år i oktober.

Hun er den yngste i basketstyret. Og med seg i styret har hun også tidligere Storm-spiller Nicholas Phillip.

– Ja, det blir bra! Det er jo et ganske ungt styre, så dette tror jeg blir en spennende periode, sier Meknas.