På overtid i oppgjøret mellom Fløya og Skarp ble han liggende etter en duell. Like etter blåste dommeren, og spillerne flokket seg raskt rundt Skarps kaptein.

Han lå livløs midt på banen, men det var tydelig at han kommuniserte med omgivelsene.

Like etter kom begge lags støtteapparat løpende med pledd for å varme 22-åringen.

- Han kræsjer med en Fløya-spiller og får en smell i nakken. Jeg ser ikke hva som skjer, men det er ingen ting som er med vilje . Han hadde veldig vondt, og da tar vi ingen sjanser, sier Skarp-trener Vidar Haldorsen til iTromsø.

- Kraftig demper

Det var fortsatt 30 sekunder igjen av kampen, men dommeren bestemte seg likevel for å blåse av kampen. I stedet entret ambulansen banen for å hente Richardsen.

Ambulansen forlot Fløyabanen omtrent ti minutter etter kampslutt, og Skarp-spilleren fikk hilsninger fra begge lag med seg i ambulansen.

- Det har lagt en kraftig demper på stemningen i garderoben etter kampslutt. Vi ønsker ham god bedring, og tenker på Øystein. Jeg håper å se ham tilbake på banen ganske snart, sier Fløya-trener Tore Rismo.

- Var bevisst

Skarp-trener Haldorsen pratet litt med Richardsen før sistnevnte ble kjørt til sykehuset.

- Han sa til meg at han ikke klarer å rette opp nakken helt. Men han er bevisst, og jeg både føler og håper at det går helt fint med ham, sier Haldorsen.

Han bekreftet også at Richardsen hadde følighet i kroppen etter smellen.

- Det ser ut til at det skal gå bra med ham, så vi er ved godt mot, rapporterte Skarp-spiss Eirik Munkvold fra Skarp-garderoben.

Preget Rismo

Fløya vant kampen 4-3 etter straffescoring av Christopher Tian Olsen på overtid, men resultatet havnet i skyggen av de dramatiske sluttsekundene.

- Det er veldig synd. Nå står ambulansen klar der, og det er jo ikke pent, sier matchvinner Tian til iTromsø.

- Fotballen blir satt litt i perspektiv nå, og det får fokuset vekk fra kampen. Øystein kommer tilbake, det er jeg 100 prosent sikker på. Han er kapteinen vår og han er drivkraften i mye av det vi gjør. Hvis han blir borte lenge er det et stort tap for oss, sier Vidar Haldorsen.

- Det blir veldig nært; han er en god venn av oss, og er kamerat med mange på laget. Øystein er en flott gutt og en kjempegod spiller. Jeg har selv trent ham i et halvt år og tenker på ham. jeg håper det går bra, sier Tore Rismo, som var tydelig preget av situasjonen.

Det så veldig alvorlig ut da Richardsen ble rullet inn i pledd av Fløyas støtteapparat.