Får millioner til ny turnhall: - Dette hadde vi ikke trodd!

Tromsø Turnforening er overrasket over at Fylkesrådet bevilger RDA-penger til ny turnhall.

SNART NY HALL: Her er Katharina Torheim og Børge Johansen i Tromsø turnforening.  Foto: Tom Benjaminsen

sport

Det har i flere år vært planer om en ny turnhall i byen. Nå er byens turnere enda nærmere å få realisert drømmen. Fylkesrådet har nemlig bestemt seg for å bevilge 4,5 millioner kroner til prosjektet.

- Selvfølgelig var det en herlig beskjed å få. Vi hadde nesten innsett at det var midler vi ikke kom til å få. At vi da fikk dem var veldig positivt, sier en jublende glad Katharina Torheim, leder av Tromsø Turnforening.

LES OGSÅ: Et siste gyllent show

- Prosjektgruppa til Tromsø Turnforening har gjort et imponerende arbeid med å fullføre forprosjektet gjennom egeninnsats, sier fylkesråd for helse, kultur og næring, Willy Ørnebakk (Ap).

- Gir oss mer rom

Man har hatt finanseringen i orden til turnhallen på Templarheimen allerede før denne gladbeskjeden.

Men:

- Det var veldig stram økonomi i utgangspunkt. Prosjektet hadde vi gjennomført uansett, men rammene hadde blitt strammet inn og vi hadde måttet basere oss mer på fremleie av hallen. Dette gir oss litt mer rom, sier Torheim.

I fylkeskommunen mener man det er viktig å gi støtte til anleggsutvikling i fylkeshovedstaden.

- Det er kjempebra at vi får flere anlegg opp i drift gjennom de neste årene, slik at man kommer opp på et bra anleggsnivå i Tromsø. Det er litt å ta igjen i forhold til omlandet i fylket nå, sier Willy Ørnebakk.

Byggestart i august?

Den nye turnhallen skal ligge på Templarheimen og vil gi Tromsø Turnforening topp moderne lokaler på cirka 2.800 kvadratmeter.

Tromsø Turnforening har 700 aktive medlemmer, men ventelister på 400-500 barn.

Turnhallen blir en del av Templarheimen Idrettspark og skal ligge like sør for Tromsøbadet.

Nå venter turnforeningen bare på den siste avklaringen rundt reguleringsplanen for Templarheimen, som blir endelig vedtatt på kommunestyremøtet i midten av juni.

- Blir det ingen endringer der, kan vi signere avtaler med våre entreprenører og gå i gang med bygging over sommerferien, varsler Katharina Torheim.

Turnhallprosjektet har en godkjent kostnadsramme på 35,4 millioner kroner.