Da han fikk vite at han var årets supporter, begynte han å gråte

Leder for Liverbirds Tromsø, Jørgen Hjertsen, er av Liverpool FC Supporters Norway kåret til årets supporter.

ÅRETS SUPPORTER: Jørgen Hjertsen, leder i Liverbirds Tromsø, er kåret til årets Liverpool-supporter. 

sport

Under årsmøtet i Liverpool FC Supporters Norway (LFCSCN) ble den ihuga supporteren og klubblederen Jørgen Hjertsen kåret til årets supporter.

– Det er helt utrolig! Jeg fikk en SMS i stad. Jeg vet ikke hva det innebærer, så jeg kan ikke si fryktelig mye om vurderingen bak, men det at jeg har fått denne utmerkelsen betyr mye for meg, forteller Hjertsen, som medgir at han fikk klump i halsen og at det kom et par tårer da han fikk beskjeden.

LES OGSÅ: Gleder seg til å møte Fowler

Ildsjel med stort engasjement

Hva som ligger til grunn for utmerkelsen, kan imidlertid formann i LFCSCN, Pål Christian Møller, utdype:

– Han har lagt ned stor innsats som initiativtaker og leder for sin Liverbirds klubb. Han er talsperson og en fremragende representant for Liverpool FC i lokalmedia når det skal menes noe om laget, og han reiser for å se Liverpool spille så mange ganger i året som lærer-økonomien og familien tillater det, skriver han i en mail til iTromsø.

Videre trekker Møller fram jobben Hjertsen har lagt ned for å få på plass Liverpool-arrangementer for supporterne i Nord-Norge. Blant annet har han, sammen med Liverbirds Tromsø og LFCSCN, fått legendene Phil Neal, Alan Kennedy, Bruce Grobbelaar og Robbie Fowler på Tromsø-besøk.

– Hjertsen har alltid en tanke for andre og for klubben i hans hjerte. Han er en ordentlig JA-mann som også er frivillig aktiv og synlig på idrettsarenaen og gir av sin tid som speaker for Tromsø IL og for eliteseriekamper i basketball og lokale håndballkamper. Han er med andre ord et godt forbilde av en Liverpool-supporter som stiller opp og skaper idrettsglede og samhold, skriver klubbformannen.

LES OGSÅ: Sjekk julegaven fra fotballsupportere til barn og unge i Tromsø og Liverpool

Får komme hjem etter England-turer

Selv forteller Hjertsen beskjedent at han fått til litt i Liverbirds.

– For meg har det vært viktig at medlemmene får oppleve fotballen her i Tromsø. Det er ikke alle som har mulighet til å dra til England. Det koster penger – og hvis man ikke har kjenninger kan raskt en billett til en storkamp komme på 3-4.000 kroner. Det å få Fowler hit for å fortelle om sin karriere er en OK måte å gjøre det, sier han.

Selv har Hjertsen vært seks ganger i England for å få med seg favorittlaget.

– Til sammen har det vel blitt rundt 12–13 kamper. Det er ikke så forferdelig mye. Sånn er det når man er familiefar – og det er en situasjon jeg ikke ville byttet ut for noe i verden. Heldigvis har jeg en utrolig snill samboer som lar meg få lov – om enn litt motvillig – til å dra på kamp. Jeg får sågar komme hjem igjen etterpå, sier han og ler.

LES OGSÅ: Liverbirds gir Bymisjonen hjertestarter

Da Liverpool møtte AC Milan

Den villeste fotballopplevelsen Hjertsen har hatt, var imidlertid ikke på kamp i England, men på pub i Tromsø.

– Året var 2005 og Liverpool møtte AC Milan i Champions League-finalen. Da satt jeg på Offside og fulgte kampen. Det var stinn brakke – det hadde aldri vært så mange mennesker der før. Liverpool lå under 3–0 ved pause og flere av supporterne gikk slukøret hjem. På åtte minutter utlignet dog Liverpool og de stakk av med seieren etter straffekonk. Det var helt sykt, forteller han.

En annen opplevelse Hjertsen trekker fram, er da han endte opp på nachspiel med Bruce Grobbelaar.

– Det var ikke noe ville greier, men han tok seg tid til å snakke med oss og stresset ikke videre. Han er en ordentlig åpenhjertig og fin fyr, sier Hjertsen.