Baskettalentet er klar for U18-landslaget – neste år kan han spille for Storm

Aron Finstad (18) ble i dag tatt ut på U18-landslaget.

TIL SVERIGE Fra venstre: Odin Bangsund, Fredrik Sørum, Kiril Raykov (trener), Marcus Wynn og Aron Finstad.  Foto: JØRUND WESSEL CARLSEN

sport

– Det er veldig deilig å komme med i troppen. Det er stor konkurranse om plassene, sier Finstad.

Norge U18 er klar for nordisk mesterskap, der de skal møte Sverige, Finland, Island, Danmark og Estland. Første kamp er kommende søndag.

– Jeg føler vi har et bra lag, men jeg har selvfølgelig ikke sett de andre lagene. Vi er ikke veldig stor av størrelse, men jeg tror vi kan hevde oss likevel, sier Finstad.

Guarden på 189 centimeter har spilt U19-NM for Tromsø-laget Varden, men spiller til daglig for Griffen hjemme i Harstad.

Neste år kan han havne i Tromsø Storm.

– Ja, det kan være aktuelt. Vi har for så vidt prøvd å få ham til å ta sisteåret på videregående skole her, men det vile han ikke, sier sportslig leder Ronny Lange i Storm.

– Nå skal jeg gå sisteåret på videregående i Harstad og etter det får jeg se hva det blir til, om jeg drar på college i USA eller om det kanskje blir Tromsø, sier Aron Finstad.

Han er lillebroren til tidligere Storm-spiller Adam Finstad – som nå er spillende trener i Griffen.

– Min største styrke er skyting og at jeg er en god forsvarsspiller som jobber hardt. Jeg føler jeg er god i et system i lagspill, sier Aron Finstad.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

sport