TROMSØ/BODØ: På favorittøvelsen tempo var tromsøsyklisten bare ti sekunder bak Iver Johan Knotten under NM i Bodø torsdag. Vinnertiden var 48.42. Og Knotten er ingen hvem som helst.

– Andreas var knappe ti sekunder bak han som for øyeblikket er verdens beste juniorsyklist på tempo, sier en imponert trener på NTG Bærum, Lars Holm.

– Jeg må jo være fornøyd med sølv. Det var jo målet å ta medalje, sier Andreas Rikardsen Leknessund selv.

Et «hav» foran

Ned til tredjeplass var det et «hav»av tid – rundt to minutter på den knappe 35 kilometer lange NM-tempoen.

– Når du kun er ti sekunder bak verdens beste junior på tempo, så er kanskje du verdens nest beste junior?

– Det var vel litt å ta i, men jeg ser jo på en måte at jeg nesten er «der», jeg også. Jeg må bare fortsette å trene godt, og jeg har et mål om å bli like god som ham, sier Leknessund om sin ett år eldre konkurrent.

Knotten hadde en liten fordel siden han startet bak Leknessund.

Åtte kilometer før mål var de to helt likt.

– Jeg visste at avgjørelsen ville falle derfra og inn. Jeg ga alt, men havnet ti sekunder bak. Det må jeg bare godta, sier Andreas Rikardsen Leknessund, som forleden var med å ta sølv for Ringerike på lagtempoen.

Og den satt litt i beina torsdag.

– Jeg kjenner det jo. Formen er ikke helt topp, men slik er det under et NM, Knotten kjørte lagtempoen han også, så jeg kjenner det ikke noe mer enn ham, sier 17-åringen, som er førsteårsjunior.

Dermed kan han også delta i samme juniorklasse neste år. Og mye kan skje på ett år med trening.

– I fjor tok Knotten bronse i NM og er vesentlig sterkere i år. Det forventer vi også av Andre as. Han er fortsatt fersk, sier Lars Holm.

Gateritt

Fredag er det gateritt i Bodø.

– Selvfølgelig har jeg et mål om en god plassering, men det viktigste er å hjelpe laget til en god plassering og hjelpe kapteinene, sier Leknessund, som konkurrerer for Ringerike SK.

– Nå har vi tre andreplasser her i Bodø, så nå skal vi prøve å få et gull, sier Andreas Rikardsen Leknessund.