Sofia (15) tatt ut på basketlandslaget: – Jeg er veldig lettet

Sofia Burkow (15) fra Tromsø Storm Ungdom er tatt ut på U16-landslaget, som skal spille nordisk mesterskap i Finland.

NORGE U16: Her er Sofia Burkow nederst til høyre på bildet (med nummer ni).  Foto: Kjartan Monsen

sport

Det endelige uttaket ble klart denne uken.

– Jeg ble veldig lettet. Jeg kom med i en tropp der mange har spilt sammen i 1,5 år, mens jeg har vært på fem samlinger til sammen, forteller hun.

Sofia spiller på to lag. Storm Ungdoms U16 og U19. Dermed blir det basket hver eneste dag.

– Det krever mye dedikasjon og arbeid for å nå langt, så får jeg se over sommeren om jeg virkelig vil satse eller ha basket som en fritidsaktivitet og hobby.

– Vi er utrolig stolte av henne i Tromsø Storm Ungdom. Hun er virkelig et ledende eksempel på en hardtarbeidende og dyktig ung spiller, sier Dana Meknas i Tromsø Storm Ungdom.

Nordisk mesterskap starter kommende helg.

LES OGSÅ: Aron Finstad klar for U18-landslaget

– Vi møter et av de sterkeste lagene, Finland, i den første kampen. Det blir nok en ganske tøff åpning, sier den 172 cm høye guarden, som altså allerede kommende helg kan få sin landslagsdebut.

– Det er litt skummelt. Jeg vrikket foten ganske krafitg nylig og prøver akkurat nå å bli bra etter det, forteller Sofia Burkow.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

sport