Før onsdagens kveldskamp i 3.-divisjon sto Salangen uten seier på reise. Laget fra Sjøvegan hadde 0-3-2 på bortebane, men mot Skarp kom endelig seieren.

- Det var så langt under pari som du kommer. Det var skikkelig dårlig hele veien, sukket Skarp-trener Vidar Haldorsen etter kampen.

Hjemmelaget gjorde flere endringer på laget, og ga blant annet Daniel Aga sjansen fra start på spiss. Det ga ingen umiddelbar suksess, for det var Salangens spiss som fikset biffen på Alfheim.

Dypt kutt i underleppa

En lekker pasning ble ekspedert i i mål av Salangen-spiss Kristoffer Heggelund, som ga Salangen ledelsen 1-0.

Like etter gikk Thomas Aloyseous i bakken etter en duell. Han hadde fått seg et kraftig kutt i leppa, og ga dommeren beskjed om dette på vei ut. Da ble han belønnet med gult kort i retur.

- Jeg holdt han litt, og han skal slå bort hånda. Da får jeg albuen i ansiktet, sier Alloyseous til iTromsø og viser det lite delikate kuttet i underleppa.

Han har etablert seg på Skarp-midtbanen, og kriger heroisk som en av jordfreserne. Men det blir også mange smeller. Onsdag kveld måte han bite i gresset to-tre ganger.

- Jeg er kanskje ikke den beste fotballspilleren, men jeg løper i alle fall mye. Jeg visste at dette ble en krigerkamp, sier Aloyseous til iTromsø.

Keeper-assist

Stillingen sto seg til pause, og Skarp trykket på for utligningsmålet. Så dro Jørn Ivar Kroken i Salangen-målet opp et ess fra keeperhanskene. Han slo en lang ball i bakrommet bak Skarps forsvarsfirer, der Heggelund igjen var på farten. Alene med keeper kalrte han å pirke ballen i mål, og doblet til 2-0 for gjestene fra Sjøvegan.

- Det er den første assisten i år, sa en fornøyd Salangen-keeper til iTromsø etter kampslutt.

Skarp kjørte på for å redde poeng, og blant annet hadde Andre Norheim en farlig stuss. Der var keeper Kroken nede med labben og fikk avverget.

- Jeg har holdt nullen i 407 minutter nå. Treneren er glad i "clean sheets", melder keeper Kroken.

Scoret med ti mann

Mot slutten ble det dog dramatikk. Først ble Martin Solhaug utvist for gjestene etter å ha pratet på seg to gule! Men det stoppet ikke Salangen.

Da klokken passerte 90 minutter satte Odd Henning Skog inn 3-0, og sikret årets første borteseier for Salangen.

Skarp på sin side må opp et par hakk hvis de skal blande seg inn blant topp fire, som sikrer "opprykk" til neste års 3.-divisjon.