NERSTRANDA: 15-åringene Siren Brustad, Hanna Langgård og Hedda Kristoffersen Lysnes er nemlig tatt ut til nasjonal talentsamling i august.

– Det er veldig gøy. Det er jo ganske stort. Når man bor her så langt mot nord, får man ikke sjansen til å vise seg så mye fram. Dette er en veldig stor sjanse, sier Hedda Kristoffersen Lysnes.

– Det er jo ikke like stort håndballmiljø her som i sør, så det er vanskeligere å bli lagt merke til. Derfor er det veldig bra at vi blir «sett», sier Siren Brustad.

– Jeg ble litt «sjokka». Det var skikkelig kult! sier Hanna Langgård om uttaket.

Landslaget

Det er ytterligere fire spillere fra Region Nord som er tatt med til samlingen som er den siste før et endelig landslagsuttak. Nå handler det om å komme igjennom det siste nåløyet.

– Man håper jo å komme med, fastslår jentene.

Hedda Kristoffersen Lysnes er midtback, Siren Brustad er linjespiller, mens Hanna Langgård er venstrehendt høyrekant. 15-åringenes ambisjoner er store.

– Målsettingen er jo å komme på landslaget, sier Hedda.

– Det hadde vært kult å komme på landslaget, men da må man jobbe veldig bra, sier Siren.

Gode opplevelser

I tillegg handler det om gode opplevelser og ha det morsomt på veien, understreker jentene.

I sommerferien trener 15-åringene litt ekstra for å stå best mulig rustet før samlingen som varer i fire dager fra 8. august.

– Det handler om å holde det «oppe» helt til vi skal på samlingen, sier Hedda.

– Hvorfor har dere blitt så gode?

– Fordi vi har Åse (Kristoffersen) som trener. Vi har veldig gode økter og det trenes ofte, sier Hanna.

Sterkt kull

Også sportslig leder i THK, Monica Dønland, trekker fram trener Kristoffersen som en viktig faktor – men også selvsagt jentene selv.

– 2001-kullet vårt er veldig godt. Det er stor treningsvilje og et godt miljø å utvikle seg i, sier Dønland.

Landslagsledelsen er ute etter spillere med «stor motivasjon, spisskompetanse spennende fysikk, god spillerforståelse og ferdigheter.

– Det er kjempetøff konkurranse i Norge. Vi må aldri glemme at vi er verdens beste håndballnasjon. Så klart er jentene vi har talenter. Det er ingen tvil om det, sier trener Åse Kristoffersen.

– Utvikling er et nøkkelord. Om man ikke kommer med på samlinger og landslag nå, så er ikke toget gått, understreker hun.

Verken Dønland eller Kristoffersen kan ikke huske sist at klubben hadde en landslagsspiller på jentesiden.

– I moderne tid har vi nok ikke hatt det – om vi noen gang har hatt det, sier de.