Med kaptein Marte Slettebak opptatt med jobb trengte Fløya ny kaptein da Medkila var motstander onsdag. Valget falt på stoppermakker Tonje Nilssen, som svarte med å levere en meget sterk forestilling i Fløyas midtforsvar.

Mens Fløya ble et nummer for små over hele linja klinte hun til i duellene og ga de rødkledde gjestene smell etter smell.

– Som stopper skal man stå fram og gå hardest i duellene. De er i en divisjon over, og trykker litt hardere til. Jeg fikk et par blåmerker, men slik er fotballen, sier Nilssen til iTromsø etter kampen mot Medkila.

Var stressa

Ekstra spesielt var det at Nilssen sto fram som kaptein.

– Det er gøy. Selvfølgelig er det gøy, sier hun med et smil.

Særlig i 1. omgang var det tydelig at Nilssen var et hakk over lagvenninnene. Mens de var stressa, hadde høye skuldre og virket redde for Medkila tok Nilssen det hele med stoisk ro.

– Vi er stressa. Før kampen har vi hørt at de skal være bedre og bør være bedre. Da klarer vi ikke finne spillerne og gjøre hverandre gode, forteller Nilssen.

– Veldig god

Vikarierende trener Brede Gjestvang var godt fornøyd med kaptein Nilssens leveranse i midtforsvaret, tross tre baklengs.

– Tonje var veldig god i dag, sier Gjestvang bestemt.

Nilssen er fra det lille stedet Karlebotn i Nesseby kommune mellom Kirkenes og Vadsø. Hun har tidligere spilt for Alta. Hun var med på nedrykket i 2014, men regner nå med å bli en del av et meget sterkt Fløya-lag i årene fremover.

– Jeg ville spille i 1.-divisjon, og da ble Fløya valget. Vi rykket ned, og jeg ville rykke opp igjen. Nå studerer jeg i Tromsø, så da blir jeg vel værende et par år, sier Nilssen.

Stilte svekket

Når alt kommer til alt var det kanskje OK for Fløya å ryke ut av cupen mot Medkila. De stilte uten hovedtrener og assistent, mens de manglet tre av sine viktigste spillere med jobb, ferie og landslagssamling.

En ny runde i cupen ville, paradoksalt nok, vært en byrde med tanke på det tøffe kampprogrammet for Fløya-damene. Nesten samtlige spillere er opptatt med både a-lagsspill og J19-laget, og en ny cupkamp ville økt kampbelastningen i høst.

– Vi ser at det er et nivå opp, men jeg synes ikke Medkila kjører over oss, melder trener Gjestvang.

Sandra Simonsen og resten av Fløyadamene slet mot fysisk robuste Medkila. Foto: Daniel Lilleeng