Lysvoll gikk til Raufoss fra TUIL i fjor, men har slitt tungt med spilletid i 1.-divisjon for Raufoss. Dermed returnerer han nå til TUIL, skriver Nordlys.

Allerede i mai meldte iTromsø at en overgang kunne være aktuelt. Nå viser det seg at det går i orden.

– Det kan tyde på det, sier Håvard Lysvoll til iTromsø på telefon fra Raufoss.

Ikke spilleklar

Med både leilighet, familie og venner i Tromsø gleder han seg til å flytte nordover. Han har også takket ja til jobb i Sparebank1 Nord-Norge.

– Jeg føler at hodet er i Tromsø og kroppen er i Raufoss, så da var det riktig å dra til TUIL. Det er klubben min, forteller Lysvoll til iTromsø.

Raufoss har to kamper igjen før ferien, og Håvard Lysvoll blir ikke spilleklar for TUIL før det norske overgangsvinduet åpner 22. juli. Første mulige TUIL-kamp etter overgangen blir hjemmekampen mot Grorud 31. juli.

– Håvard vet hva TUIL er

Men alt er ikke helt klart enda. TUILs daglige leder er på ferie, men partene regner med å bli enige. Trolig trenger ikke TUIL å betale noe for å få Lysvoll fra Raufoss.

– Det handler bare om at vi får satt oss ned og sett på den biten. Håvard vet hva TUIL er, så det blir ikke noen vanskelig sak, sier Roger Ness til iTromsø.

– Ingenting er skrevet under ennå, men jeg er enig med TUIL om å komme tilbake. Jeg har alltid hatt lyst til å vende tilbake, og det føles riktig å gjøre dette nå. TUIL er klubben i mitt hjerte, og det blir som å komme hjem igjen, sier Lysvoll til Nordlys.

Lite spilletid i Raufoss

Dermed ble det omtrent halvannet år i Raufoss for Håvard Lysvoll. I januar 2015 signerte han for Raufoss etter fire sesonger i TUIL. De gulkledde var da i 2.-divisjon, men rykket opp i fjor høst.

Der var Lysvoll en sterk bidragsyter, og fra sin kantposisjon dunket han inn ti mål på 25 kamper i 2.-divisjon.

Men siden den gang har det vært lite å juble for for Lysvoll-fansen, som kun har fått to kamper fra start i 1.-divisjon. Etter halvspilt sesong står Lysvoll med 295 spilte minutter for Raufoss, ifølge statistikk fra altomfotball.no.

Jeg hadde håpet på mer, men jeg har kanskje ikke vært helt mentalt til stede, og treneren har vært klar over det. Vi har pratet om det, og det har ikke vært noen krise, sier Lysvoll om spilletiden.