Vinneren om Yngvild: – Jeg trodde hun var i en helt annen liga enn meg!

Yngvild Kaspersen (21) løp inn til 2.-plass i Alaska, men vinneren Christy Marvin kunne knapt tro at hun slo tromsøjenta.

SKUFFET: Yngvild Kaspersen var skuffet etter gårsdagens konkurranse i Alaska, som endte med 2.-plass. Her fra selve løpet, der hun er på vei oppover.  Foto: Philipp Reiter, Salomon Running

OVERRASKET: Christy Martin (øverst på podiet) var nærmest sjokkert over at hun endte foran Yngvild Kaspersen i Mount Marathon Race  Foto: Philipp Reiter, Salomon Running

TUNGT: Det gikk ikke helt veien for Yngvild Kaspersen i Alaska, og gjorde et feilvalg underveis i løpet.  Foto: Philipp Reiter, Salomon Running

sport

Fjelldronningen fra Tromsø og en av verdens desidert beste fjelløpere, Yngvild Kaspersen, løp Mount Marathon Race i Alaska mandag denne uken. På USAs nasjonaldag endte hun på 2.-plass på tiden 53,23 i det fem kilometer lange løpet, i det som er en veldig teknisk og vanskelig løype.

– Det var et av de løpene som jeg så mest fram til denne sesongen, så jeg er litt skuffet over tida jeg løp på, men det var sinnsykt kult og et veldig spesielt løp, sier Yngvild Kaspersen til iTromsø på telefon fra Alaska, der hun for øyeblikket tilbringer noen dager sammen med Salomon Running, utstyrsgiganten hun løper for.

– Tror hun overvurderer meg

At 21-åringen er en veletablert løpestjerne er det ingen tvil om - nå har det kommet til det punktet at vinnerne er sjokkerte når de klarer å slå Kaspersen.

– Jeg trodde hun (Kaspersen) var i en helt annen liga enn meg selv, og det jeg tenkte underveis var: "Hvis hun er i nærheten av meg, så har jeg lyst å konkurrere med henne eller klare og løpe sammen med henne", sa vinneren Christy Marvin til Alaska Dispath News, som var to minutter og 21 sekunder foran tromsøjenta.

– Jeg hadde aldri forventet å ha et så stort forsprang til Yngvild, legger Marvin til.

– Da tror jeg hun overvurderer meg, sier Kaspersen med et lurt smil om akkurat det sitatet fra vinneren.

– Men jeg tok en annen rute, og det angrer jeg på at jeg gjorde. Jeg endte altfor langt bak i terrenget til at jeg kunne ta det igjen, og jeg endte opp med å bli veldig fort stiv og det var tungt å løpe oppover, forklarer Kaspersen om hvorfor hun endte så langt bak.

Taus om samarbeidet

Kaspersen samarbeider med Solomon Running, en utstyrsgigant og en viktig samarbeidspartner for at hun skal få leve ut drømmen om å løpe i alle verdens kriker og kroker. Om helt konkret hva samarbeidet går ut på ønsker ikke hun å kommentere.

– Hva som står i den avtalen er konfidensielt, og er ikke noe jeg har lyst å si noe om. Jeg løper for dem og de hjelper meg til å dra verden rundt og konkurrere.

Kaspersen flyttet nylig til Chamonix i Frankrike frem til høsten, og der skal hun være i hele sommer for å trene i høyden. Om en ukes tid er det tilbake til Europa, og da venter Italia for å løpe i Dolomittene 17. juli og etter det er det Spania som står på programmet.

– Da skal jeg bare løpe enda hardere og få godfølelsen tilbake, sier Kaspersen.