Vegard Braaten var tilbake på Alfheim,  seks år etter han forlot  TIL etter sitt andre opphold i 2010. Det gjensynet var mest gledelig for hans del, og senket TIL-juniorene med to scoringer og 2-1-seier til Alta.

- -Det er alltid godt å score, men det var en slitekamp for oss. Vi har ikke vært vant til så stor bane, så vi ble litt løpende imellom. Vi produserer nok til å vinne, så det er godt at vi klarer det, sier Vegard Braaten til iTromsø.

- Mange spennende spillere

Men Braaten vet alt om å være et talent i TIL 2, og spille kamper for reservelaget.

-  Jeg har også spilt min andel kamper  for TIL 2 i 2.-divisjon, så det er en fin utviklingsarena for unggutta.  Men jeg synes de jobber bra her egentlig, det er mange spennende unggutter som gjør en god jobb og som  banker på døra til A-laget, sier Braaten.

- Uansett er det alltid koselig å komme til Tromsø og Alfheim. Jeg kjenner ikke så mange til det her laget, men man har jo vært i garderobene par ganger tidligere, mimrer 29-åringen.

Han skryter blant annet av bleiksværing og venstreback Lasse Nilsen, som etter lørdagens innhopp mot Haugesund for A-laget var å finne i startoppstillingent mot Alta søndag.

- Det er fint å spille 90 minutt for 2.-laget dagen etterpå, og gir meg enda mer matchtrening som er fint for min utvikling, sier Lasse Nilsen til iTromsø.

- TUIL leder fortjent

Braaten sendte gjestene i føringen og i ledelsen til pause, men i 2. omgang ble det tyngre. Garib Gerkondani fikset 1-1 for "Unggutan" etter pent innlegg fra Brage Berg Pedersen, men Altas måltyv var ikke ferdig for dagen. Noen minutter senere satte han inn 2-1, noe som sto seg kampen ut.

- Det går bedre for oss nå, etter at vi hadde en bekmørk start på sesongen med fem tap på de seks første. Men i de ni siste kampene, så har vi bare to tap der ett av tapene var mot TUIL, så vi føler at vi er litt på gli og vi er i en positiv trend, forteller Braaten, som ikke tar det altfor tungt at de ikke kjemper om opprykk til 1.-divisjon.

- Det var mye snakk om det før sesongen at vi kunne kjempe med TUIL, og det er to lag som tradisjonelt har vært i toppen av 2.-divisjon og vært innom 1.-divisjon. Sånn sett er det naturlig, men vi kom ikke i flytsonen mens TUIL kom i en fantastisk flytsone, forklarer Braaten.

Nå skal den tidligere TIL-, Bodø/Glimt-, Lokeren- og Levanger-spissen starte på lærerstudier ved lærerhøgskolen i Alta.

-  Jeg har tatt noen årsstudium i blant annet historie, engelsk og samfunnsfag, men de anbefalte at jeg skulle begynne på nytt, så da får jeg gjøre det og har det som plan, sier 29-åringen.