Lørdag ettermiddag ble norgesmesterskapet i sjakk avsluttet i Tromsø. Tre Tromsø-spillere utmerket seg i mesterskapet: Endre Machlik (16), Mads Vestby Ellingsen (13), og Gunnar Berg Hanssen (51). Machlik ble norgesmester i juniorklassen, Ellingsen i kadettklassen, og Berg Hanssen tok sølv i mesterklassen. Machlik og Berg Hanssen er dermed kvalifisert til eliteklassen i 2017.

– Mads Vestby Ellingsen tok 8.5 av 9 poeng og ble mesterskapets mest suverene norgesmester, skriver Tromsø sjakklubb i en pressemelding.

Les også: Mads (13) er blitt norgesmester i sjakk

Sjakk-familie

Endre Machlik er broren til de kjente sjakk-tvillingene Edit og Monika Machlik. Denne uken utmerket han seg, og nedkjempet søsteren Monika i siste runde for å vinne mesterskapet.

– Endre Machlik er Tromsø Sjakklubb sin tredje norgesmester i klasse junior gjennom tidene – den første var Pål Røyset i Kristiansund i 1992 som 18-åring. Den andre var Espen Forså som vant i 2008 i Bergen – også som 18-åring, skriver sjakklubben videre.

Les også: Slik gikk Tromsøs første Sjakk-NM

Til Stavanger

Til neste år arrangeres norgesmesterskapet i sjakk i Stavanger. Da vil Tromsø sjakklubb være representert med minst to spillere i eliteklassen.

– En av klubbens veteraner på høyt nivå, Gunnar Berg Hanssen, slo til med mye overbevisende spill og en sterk 2. plass i klasse mester. Det er nest øverste nivå, og dermed får Berg Hanssen billett til neste års eliteklasse der normalt cirka 20 av de beste sjakkspillerne i landet hvert år får spille om kongepokalen og pengepremier, skriver sjakklubben.