Andreas (28) ordnet nytt VM-gull til Tromsø

Andreas Slettvoll er Tromsøs andre verdensmester i taekwondo etter gull i mønstring.

VERDENSMESTER: Andreas Slettvoll (øverste på podiet) kapret Tromsøs andre VM-gull i Kazan i Russland.  Foto: Privat

sport

Lørdag tok Embla Torsvik Olsen VM-gull i sparring, og nå har Tromsø fått en ny verdensmester i GTF taekwondo. Etter en tøff kamp om gullet i mønstring, så kunne tromsøgutten juble aller høyest til slutt i russiske Kazan.

– Vi er utrolig fornøyde, og dette har gått over alle våre forventninger. Vi reiste hit for å lære, så fikk alt annet være en bonus, sier master og taekwondo-trener Ivan Tzatchev.

Unikt treningsprogram for hver utøver

Hver taekwondoutøver fra Tromsø har hatt sitt eget spesialiserte treningsprogram før VM, og alle sammen har trent fem ganger i uka den siste måneden. Det har gitt resultater, og det har blitt to gull, tre sølv og to bronse til Tromsø i løpet av mesterskapet.

– Vi har lagt ned mye arbeid, og vi har trent veldig inn mot mesterskap. Hver eneste utøver hadde eget treningsprogram, og alle har gjort oppgavene sine inn mot VM. Det vi har gjort i mesterskapet har ført til mange nye tilhengere, forteller Tzatchev.

– Veldig viktig for miljøet

Nå venter EM til neste år, og dit har Tzatchev planer om å ta med laget.

– VM har vært veldig viktig for taekwondomiljøet, og det har gitt oss veldig mye. Det har høynet nivået på hele gruppa, og jeg håper det vi har opplevd her i Russland kan smitte på de andre på laget, sier masteren.

Norge ble også tredje beste nasjon på poeng i sortbelte-klassen, bak hjemmenasjonen og Hviterussland.

– På rankingen har vi gått forbi land som Usbekistan, USA og Kazakhstan, så det har vært et veldig vellykket mesterskap for vår del, sier Tzatchev.