I en bortekamp mot Kjelsås 9. mai løp Bakkelunds lagkamerat Daniel Mikkelsen rett i Senja-målvaktens ansikt. Resultatet var en brukket kjeve og operasjon to dager etterpå i Tromsø.

– Tidligere har jeg fått noen kakker i hodet, og det har gjort mye mer vondt tidligere enn da jeg fikk denne skaden. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å gå av banen engang, og i hvert fall ikke dra på legevakta, sier tromsøværingen Bakkelund til iTromsø.

Men en tilstedeværende nevrokirurg på kampen fikk sendt Bakkelund på sykehuset.

– Jeg mistet deler av synet, og det flimret litt. Så det var kanskje greit at jeg ble byttet ut med en gang, sier Bakkelund ettertenksomt.

I SYKESENGA: Her ligger Fredrik Mjøen Bakkelund etter operasjonen i mai.

Førte dagbok

For kjevebruddet gjorde at 20-åringen kun måtte innta flytende føde i ukene etterpå.

– Det er to ting i livet jeg er ekstra glad i. Å trene og å spise god mat. Så det er ikke noe særlig å bli fratatt begge disse på samme dag, sier målvakten.

– Jeg startet så smått å spise ordentlig etter fem uker. Det gikk mye i supper, smoothie og shaker, og jeg var så lei. På litt over en uke etter skaden gikk jeg dessuten ned åtte kilo, sier 20-åringen med en matchvekt på 80 kilo.

– Det er ti prosent av vekten min, så jeg måtte begynne å føre vekt- og matdagbok. Nå er jeg på god vei tilbake til der jeg var, men jeg merket vekttapet på kroppen. Folk kommenterte det også, sier Bakkelund.

Tilbake fredag

Drøye 10 uker etter skaden er han nå på full fart tilbake igjen.

– Per i dag er det ganske greit. Jeg har fortsatt litt ubehag, men legene sier at jeg kan begynne med kontaktsport igjen nå. Målet er å være kampklar igjen mot slutten av måneden når vi starter opp etter sommerferien, sier Bakkelund som skal ha sin første skikkelig fotballøkt med lagkameratene sine etter skaden på fredag.

– Jeg har hatt noen rene keepertreningsøkter med Merete Johansen i TIL for å få litt følelse av å være keeper igjen, sier Bakkelund.

20-åringen fra Charlottenlund var i mange år i NTG- og TIL-systemet, men fikk ikke tilbudt noen avtale etter at han var ferdig med videregående skole for ett år siden.

– Jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått hjelp fra henne i skadeperioden, sier Bakkelund.

Ambisjonene om spill på norsk toppnivå lever uansett for keeperen.

– Jeg skal opp på høyest mulig nivå. Å spille i den nye og mer spissede 2.-divisjonsavdelingen med Senja i 2017 er en god kamparena, så målet er at vi skal berge plassen, sier Bakkelund.

Senja må bli blant de syv beste i sin 2.-divisjonsavdeling for å berge plassen, og er per i dag nummer ni.

– Det er godt å se at Erlend Henriksen som erstattet meg har gjort det såpass bra, sier Bakkelund.

– Får tid

Senjas assistenttrener Gaute B. Olsen ser fram til å få keeperen tilbake.

– Det blir veldig bra å få Fredrik med igjen inn i høstsesongen. Han skal være med når vi starter opp nå på fredag, så får vi se om han melder seg 100 prosent kampklar med en gang. Vi har en veldig behagelig keepersituasjon i Senja nå, så vi skal gi Fredrik den tiden han trenger. Både Erlend Henriksen og Tobias Hjorten Paulsen har levert meget bra i Fredriks skadefravær, sier Olsen.