Det er mange lag fra Tromsø som er påmeldt til årets utgave av Norway Cup, en av verdens største turneringer for barn og ungdom. Et av lagene som stikker seg ut er Hamna J13 som har vunnet alle kampene i gruppespillet og er klare for A-sluttspillet.

– Vi har møtt veldig god motstand og hatt en veldig hard pulje, og Abildsø IL 2 var et veldig godt fotballag og Lom hadde vi store utfordringer med, sier Hamna-trener Geir Åge Johansen.

– Men dette laget kan slå hvilket som helst lag. De har tatt kretsmesterskap i futsal i J14-serien, og leder både J13- og J14-tabellen denne sesongen, legger Johansen til.

De gleder seg til fortsettelsen.

– Så klart, cup er cup og alt kan skje. Men vi trenerne her nede er veldig opptatt av hvordan laget skal spille, og vi prioriterer teknikk foran fysikk. Jeg er kjempestolt av laget og storfornøyd med at vi klarer å konkurrere på et høyt nasjonalt nivå, skryter treneren.

– Vi kan nå langt

Det er flere tromsølag som viser seg fram og som har gått videre til A-sluttspillet. Kvaløya G15/16-2 knuste Askøy 2 8–0 i den første kampen, etter blant annet fire scoringer av Julian Bang og står med seks poeng av seks mulige etter to kamper.

– Det handler mye om flaks og tilfeldigheter, men vi kan absolutt nå langt, sier Kvaløya-trener trener Trond Vidar Hansen.

I den andre kampen mot Os/Nansen skjedde det en spesiell hendelse. Isak Ramberg scoret 2-1-målet, men pådro seg samtidig strekk i skuddøyeblikket.

– Han er ute for resten av turneringa, og vi sliter med mange skader. Fra å ha en tropp på 18 mann, så er vi nede i 13 akkurat for øyeblikket. Det er klart at det kan bli vanskelig utover med kun to innbyttere, men vi er veldig fornøyd med innsatsen så langt, sier Kvaløya-treneren.

Kan gå videre

Skarp har to lag med seg til Norway Cup, og Skarp G15/16 har spilt ferdig gruppespillet. De ligger for øyeblikket på 2.-plass med fire poeng, og må håpe på at Vålerenga avgir poeng i siste kamp.

– Vi belager oss nok på at det blir B-sluttspill for oss, men vi har vært i en tøff pulje med lag som er ett år eldre enn oss. men vi er veldig fornøyd så langt, sier Skarp-trener Mats Olsen.

Tips oss!

Norway Cup fortsetter videre inn mot helga, og da skal pokaler deles ut.

Er du på Norway Cup med et Tromsø-lag? Send mail til sporten@itromso.no eller send melding til iTromsø-Sportens Facebook-side.

SKARP G15/16: Førsterekke fra venstre: Sjur Falck, Gabriel Sandbukt, Markus Clark, Aleksander Lauknes. Andre rekke fra venstre: Erlend Hauan, Nils Sollid, Bjørn Ola Jespersen, Tind Galaaen, Daniel Soelberg. Tredje rekke fra venstre: Mats Irgen Olsen, Tor Opdahl, Emir Sarr, Sigve Øvergaard, Mathias Malmo, Aleksander Dreyer, Lukas Sørensen, Derek Clark. Fjerde rekke fra venstre: Emil Sjøberg, Heike Hagfors, Odin Lund, Johann Haumann, Jørgen K Bøe, Emil Henriksen. Foto: Privat