Roy (45) klar for finalen hvor han kan bli historisk: - Sjansene vurderer jeg alltid som gode

Roy Håkstad har en kruttsterk statistikk med seg til LS-finale.

PÅ REKORDJAKT: Roy Håkstad er klar for to finaler på Landsskytterstevnet, førstkommende fredag. I felthurtig har han en kruttsterk finalestatistikk, og jakter en historisk femte triumf.  Foto: Børre Pedersen

sport

ØVERBYGD: Nå er Lakselvdal Skytterlags felthurtigkonge Roy (45) klar for finalen klar for fredagens felthurtigfinale. Tiden 7,83 gir en niendeplass før de siste, og lavest rangerte klassene fra feltskytingen, avsluttet den innledende skytingen i går.

– Det er noen gode felthurtigskyttere der som kan kile seg inn, men ikke så mange. Med min plassering er finaleplassen trygg, slår Roy Håkstad selv fast.

Beholder han sin plassering, møter han en lokal skytter i Stian Salo fra Nedre Nordreisa i første cuprunde i finalen (16 skyttere). Salo ligger på en 8. plass etter den innledende skytingen.

Stor selvtillit

Det er den tiende felthurtigfinalen Håkstad er kvalifisert for på 18 år fra 1999. Han har vunnet fire av de ni første.

Dersom Håkstad vinner for femte gang i Øverbygd, blir han den mestvinnende gjennom tidende i øvelsen.

Med en slik statistikk kan man skjønne at 45-åringen går inn i finalen med stor selvtillit.

– Jeg har sagt før at det er lettere å vinne en finale, enn å kvalifisere. Sjansene vurderer jeg alltid som gode, sier Håkstad.

Han er også blant de 16 som skal skyte finale i stangskyting.

– Der har jeg ikke resultater som tilsier at jeg skal kunne vinne. Jeg har et mål om å gå videre med de åtte som får skyte fra kort hold. Jeg har to femteplasser fra tidligere, og har lyst til å forbedre dem.

Mange medaljehåp

I finalen i feltskyting på fredag er det flere Tromsø-skyttere med, men uten samtlige 30 treff, har nok ingen vinnermuligheter.

– Det deles ut 20 medaljer, og det er et mål for veldig mange. Det kan også våre skyttere kjempe om mener Roy Håkstad.

De fire Tromsø-skytterne som skyter finale i felthurtig, alle med 29 treff fra innledende runde, er: Børre Pedersen (Lakselvdal), Dag Kjetil Hansen (Lakselvdal), Tor Erik Iversen (Tromsø) og Maren G. Lunsæter (Tromsø).

Sterk Pedersen-serie

I går skjøt Håkstad og Truls Pedersen finale i Norgescupen i felthurtig. Uten å forbedre sin bestetid på 7,52 ble Håkstad liggende rundt 6. plass før den offisielle resultatlisten er klar.

Truls Pedersen skjøt seg opp da han med en serie på 7,11 sekunder forbedret sitt dårligste resultatet med 1,79 sekunder. Han skjøt seg dermed inn i topp-10 i Norgescupen.