Hamna J13-laget tok seg videre til A-sluttspillet etter full pott i gruppespillet, og nå seiler laget på en seiersbølge som aldri tar slutt. Først beseiret de Store Bergan IL 3-2 i åttendelsfinalen, før de i kvartfinalen gruste Eik IF Tønsberg 6-2. Det at et lite bydelslag som Hamna har et lag i semifinalen i en av verdens største turneringer for barn og ungdom, er svært unikt.

- Vi har ikke hørt noe om at Hamna-lag har klart å nå en semfinale før, men det skal jeg ikke si for sikkert. Det er likevel kjempestort for oss å være et bydelslag som har kommet så langt, sier Hamna-trener Geir Åge Johansen.

- Drømmen er en finale

Det er likevel en person som har vært sentral for den oppturen J13-laget laget opplever på Ekebergsletta i disse dager. Nathalie Isabell Blomstereng, Fløya-spiller og trener for Hamna-jentene, har fulgt laget tett siden 2012. Hun har bidratt med egen erfaring fra fotballbanen, og trent og lært jentene om teknikk og hvordan en fotballspiller skal tenke før kamp.

- Det er ofte jeg ser meg selv i de jentene. Jeg har jobbet veldig mye med det med å stresse ned før viktige kamper, og det tekniske på banen. Der synes jeg jentene har tatt utrolig mange steg, og har utviklet seg kjempemasse på, sier Blomstereng, som selv har gått på Hamna skole og er ekte Hamna-jente selv.

- Resultatene av all treninga ser vi nå, og drømmen er en finale, sier hun med et smil.

Johansen legger ikke skjul på at hun har vært viktig for Hamna sitt jentelag.

- Spillerne har lært utrolig mye av henne, sier trenerkollegaen.

Alle jentene gråt av glede

For to år siden røk Blomstereng korsbåndet og var lenge satt på sidelinja. Nå har hun trent seg opp og spiller spiss for andrelaget til Fløya, men har samtidig vært trener for Norway Cup-sensasjonen.

- Jeg tror nok trenerkarrieren tar mer over etter hvert, og skal faktisk på trenerkurs i neste uke, forteller hun, som skal ta UEFA B-lisens senere i høst.

I åttendelsfinalen avgjorde Hamna J13 på "Golden Goal" (førstemålet vinner, journ.anm.) i ekstraomganger, og scoret 3-2-målet to minutter før slutt og gikk videre.

- Alle jentene gråt av glede, og det viser bare at dette betyr veldig mye, både for spillerne og trenerne. Det var bra høy puls på alle sammen på 2-2 og det gikk mot straffekonk, sier Blomstereng.

- Jeg er utrolig stolt over laget og hva de har oppnådd, skryter Fløya-spilleren av Hamna-laget.

Flere tromsølag imponerer

Det mangler ikke på strålende prestasjoner av Tromsø-lag i Norway Cup. TIL G17 har herjet i gruppespillet og scoret 22 mål, og vant gruppa og skal spille første kamp i A-sluttspillet i morgen. TIL-jentene røk ut mot Hødd IL på straffer, i en slags reprise av den nitriste cupfinalen fra 2012 for A-laget til herrene. Blåmann G17 skal spille første sluttspillskamp torsdag mot Sotra. Krokelvdalen G14 røk ut etter 1-3-tap mot Oppsal onsdag kveld. Reinen IL skal spille om å gå videre i B-sluttspillet.