Derfor er Roy fornøyd selv om rekorddrømmen brast

- Jeg kommer tilbake neste år, lover skytterlegende Roy Håkstad etter at drømmen om rekord på hjemmebane ble knust.
sport

Roy Håkstad kom inn til dagens finale i felthurtig på Landsskytterstevnet i Øverbygd med en råsterk statistikk: Fire seire på ni tidligere finaler.

Og på "hjemmebane", kun 10 drøye mil fra huset hjemme på Berg, var det ingen tvil om hvem som var den store helten. Men etter en imponerende 8-delsfinale og en høydramatisk kvartfinale, var det slutt mot ringreven Harald Tandberg (42). Tandberg skjøt råsterke 6,80 i semifinalen, mens Håkstad bommet på et par skudd. Da var det ikke snakk om saken.

- Det var en verdig vinner i dag, i en klasse for seg, kommenterer Roy Håkstad til iTromsø minutter etter at konkurransen var over.

- Har vært mye trykk og forventninger

Med seieren kommer Harald Tandberg også på fire seire i felthurtig - som er rekord sammen med Roy Håkstad og Jan Erik Oldbergsveen.

Roy Håkstad er likevel fornøyd samlet sett med stevnet.

- Alt i alt er jeg egentlig fornøyd. I en finale er alt en bonus. Man samler ikke på en tredjeplass, men det største presset var å komme til finalen med alt trykket som har vært og forventningene som har vært om at man skal komme til finalen, sier Håkstad og utdyper:

 - Det har bare bygd seg opp etter seieren i fjor. Jeg har bevisst holdt trykket ute av hodet, og forsøkt å innfri med å komme til finalen. Det klarte jeg. Så hang jeg med en stund i finalen i hvert fall. Når man står på innledende og vet at alle forventer alle at du skal klinke til, så krever det masse mental forberedelse. Det klarte jeg, og det er jeg mest fornøyd med denne sesongen.

Pokaljakt

Håkstad lover at han fortsetter satsingen videre.

- Vi er på plass i Førde til neste år, lover han.

Harald Tandberg regner også med å satse videre. Med dagens seier, har han to napp i den nye vandrepokalen, etter at Håkstad hentet hjem pokalen som hadde gått på rundgang siden 1970-tallet med sin tredje triumf i 2012.

- Rekorden betyr ikke så mye for meg. Og Roy har den fineste pokalen. Den hadde vi kjempet om i flere år, sier Tandberg, som altså har sitt andre napp i den nye pokalen.