De to talentene fra Tromsø deltok søndag i Arctic Morgendagens Helter-rittet under Arctic Race of Norway i Bodø. Andreas Leknessund (17) sikret seg en sølvmedalje under rittet hvor totalt 120 sykkeltalenter deltok.

Talentutvikling

Sykkelrittet Arctic Morgendagens Helter er et samarbeid mellom Arctic Race of Norway, Norges Cykleforbund og Statoils Morgendagens Helter, og har som mål å sikre talentutvikling i sykkelsporten.

– Med Arctic Morgendagens Helter-rittet ønsker vi å inspirere unge sykkeltalenter som Andreas og Jørgen til å opprettholde innsatsen, gløden og læringsfokuset videre. Slik kan vi bidra til utviklingen av fremtidens sykkelhelter, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef i Statoil.

– Imponert

Thor Hushovd er ambassadør for rittet, og på lørdag inviterte han til talenttreff. Der holdt han blant annet et motivasjonsforedrag.

– Jeg er imponert over talentenes prestasjoner under Arctic Morgendagens Helter-rittet, og den entusiasmen de viser for sykkelsporten. Mitt beste råd til dem er å tørre å utfordre seg selv, spesielt når alt virker å være på sitt tyngste. Det er da man blir bedre, siteres Hushovd på i ei pressemelding.