Talenter fra Tromsø imponerte Hushovd: – Mitt beste råd til dem er å tørre å utfordre seg selv

Et spesielt utvalg av talenter fikk møte den tidligere verdensmesteren Thor Hushovd. Blant dem var tromsøværingene Andreas Leknessund (Ringerike SK/Tromsø CK) og Jørgen Nerdal (Tromsø CK).

FIKK MØTE HUSHOVD: Thor Hushovd er ambassadør for sykkelrittet Arctic Morgendagens Helter. Lørdag holdt han motivasjonsforedrag for de unge talentene innen sykkelsporten. Fra venstre: Thor Hushovd, Andreas Leknessund (Ringerike SK/Tromsø CK), Jørgen Nerdal (Tromsø CK) og Cathrine Instebø, sponsorsjef i Statoil. Foto: Harald Pettersen/Statoil 

sport

De to talentene fra Tromsø deltok søndag i Arctic Morgendagens Helter-rittet under Arctic Race of Norway i Bodø. Andreas Leknessund (17) sikret seg en sølvmedalje under rittet hvor totalt 120 sykkeltalenter deltok.

LES OGSÅ: Andreas (17) tok sølv i internasjonalt ritt

Talentutvikling

Sykkelrittet Arctic Morgendagens Helter er et samarbeid mellom Arctic Race of Norway, Norges Cykleforbund og Statoils Morgendagens Helter, og har som mål å sikre talentutvikling i sykkelsporten.

– Med Arctic Morgendagens Helter-rittet ønsker vi å inspirere unge sykkeltalenter som Andreas og Jørgen til å opprettholde innsatsen, gløden og læringsfokuset videre. Slik kan vi bidra til utviklingen av fremtidens sykkelhelter, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef i Statoil.

LES OGSÅ: Andreas vant ungdomstrøya

– Imponert

Thor Hushovd er ambassadør for rittet, og på lørdag inviterte han til talenttreff. Der holdt han blant annet et motivasjonsforedrag.

– Jeg er imponert over talentenes prestasjoner under Arctic Morgendagens Helter-rittet, og den entusiasmen de viser for sykkelsporten. Mitt beste råd til dem er å tørre å utfordre seg selv, spesielt når alt virker å være på sitt tyngste. Det er da man blir bedre, siteres Hushovd på i ei pressemelding.