THK (Tromsø Håndballklubb) og Bravo har slitt med å samarbeide over en lengre periode, og har blant annet prøvd å jobbe sammen med jentelagene uten at det har lyktes. Nå prøver de på nytt med herresiden, der THK og Bravo samler de beste spillerne til et lag for å prøve og kvalifisere seg til nasjonalt spill i G16- og G18-serien.

– Det er helt perfekt at vi har fått dette til, sier Barbro Johansen, som skal trene dette ”nye” Bravo-laget.

Viktig avtale

Stammen i lagene er for det meste Bravo-spillere, men det skal fylles på med spillere fra THK for å sette sammen et best mulig lag. THK-spillerne står i klubben og er fremdeles en del av den, men de kan brukes av Bravo, både på G16-, G18- og A-laget.

– Poenget å få et mer robust miljø for unge håndballgutter i Tromsø, sier sportslig leder i THK, Monica Dønland.

En vital avtale ifølge styreleder i Bravo, Asgeir Kaldhol.

– Det er alfa og omega at dette har blitt en realitet. Det kunne sett mørkt ut for tromsøhåndballen om vi skulle kjempet på hver vår front om spillerne, for det er ikke er ikke et stort nok håndballmiljø for gutter akkurat nå. Dette gjør vi fordi vi på sikt kan ha et lag som kjemper på nasjonalt nivå, også på herresiden, sier Kaldhol.

Håndballmiljøet i Tromsø jubler over at de to største lagene i byen har nå funnet en løsning om samarbeid på guttesiden.

– Det er kjempeviktig for tromsøhåndballen. For det handler ikke om Bravo eller THK, det handler om spillerne. For vi kan ikke miste noen, sier Johansen.

Banebrytende

Klubbene har prøvd å få til et lignende samarbeid på jentesiden, uten å lykkes av ulike årsaker.

– I år blir et samarbeid der dessverre uaktuelt, men vi er en liten idrett. Vi må nok prøve å få til et samarbeid der også etter hvert, sier Dønland.

Bravo sitt damelag skal kommende sesong spille nasjonal 2.-divisjon, og akkurat nå står jentehåndballen langt sterkere i byen enn guttehåndballen.

– Vi håper på at det vi har på herresiden nå kan være banebrytende på samarbeidsformen også for jentelagene, sier Johansen.

Skal delta i stor turnering

Kommende helg reiser Bravo G16 til Ski for å teste ut det nye prosjektet med en blanding av THK- og Bravo-spillere.

– Det er en av Norges beste turneringer for gutter 16-årslag, så vi får virkelig matchet oss, forteller Bravo-treneren.

Spillerne selv gleder seg til å spille sammen.

– Det blir jo plutselig et helt annet tempo på treninger, sier Bendik Steffenak, som er en av THK-spillerne.

– Det er bare bra at vi blir flere. Vi får et bedre lag og større satsing, sier Bravo-spiller Daniel Jakobsen.

LAGKAMERATER: De har spilt mot hverandre lenge, men nå skal Bendik Steffenak (THK) og Daniel Jakobsen (Bravo) spille på samme lag. Foto: Robin Andersen