Mormor Hege (55) løfter 130 kg og satte ny norgesrekord i helga

Hege Henriksen Bubandt (55) er mormor og styrkeløfter. I helgen satte hun to nye norgesrekorder i veteranklassen.
sport

OSLO/TROMSØ: Hege Henriksen Bubandt fra Tromsø Atletklubb, deltar i helgen i Norgesmesterskap i styrkeløft 2016. Fredag satte hun to nye norgesrekorder i veteranklassen, da hun løftet 95 kilo i knebøy og 130 kg i markløft.

– Jeg synes det er kjempeartig bare det å ha kvalifisert seg på landsbasis, sier Tromsdalen-bosatte Hege Henriksen Bubandt (55) til iTromsø på telefon fra Oslo.

Fersk styrkeløfter

Bubandt begynte å trene først i fjor og deltok i sitt første norgesmesterskap i styrkeløft i april i år. Der satte hun blant annet norgesrekord i markløft og knebøy – altså hun slo sine egne rekorder i helgen.

– Jeg tok 95 kg i knebøy, og rekorden fra april var på 82,5 kg, forteller hun.

Bubandt endte på syvendeplass i åpen klasse, og hun utdyper at hennes mål denne gangen var å skyve på rekordene.

– Jeg er veldig bevisst på at jeg er veteran. Nå kvalifiserte jeg meg til åpen klasse, der konkurrerte jeg med ungdommer ned til 18/20-årsalderen. De er knallsterke, slår hun fast ettertrykkelig.

Sterk laginnsats

Bubandt er opptatt av laget, og hun trekker fram en av hennes klubbkamerater, Dina Lorentzen (17), som satte norgesrekord i knebøy for ungdom i vektklasse -72 kg.

– Hun kom på 11. plass av 23 løftere i senior-NM, det er helt sinnssykt bra når man ikke er junior en gang, sier trener Arthur Mjelde Halvorsen.

Heiagjeng i Tromsø

Datteren Kristine Jeanette Bubandt (26) forteller at de fulgte med styrkeløftene via livestream hjemme i stua.

– Vi er kjempefornøyd med å få følge med henne live. Vi hadde heiagjeng her hjemme i stua med flagg, og broren min var i Oslo å så på, forteller hun.

Hun forteller at hele familien er svært stolt.

– Hun er jo veldig fersk og vi synes det er så kult at hun satte to norgesrekorder. Det er jammen ikke dårlig i det hele tatt!

Stolt barnebarn

Han som kanskje er mest stolt av mormora si, barnebarnet William (7).

– Etter sist mesterskap gikk han rundt og sa «mormora mi er sterkere enn pappa», forteller hun og ler.

Norgesmesterskap i styrkeløft 2016 arrangeres av Christiania Atletklubb i samarbeid med Nes Styrkeidrettslag og Norges Styrkeløftforbund.

Internasjonalt kvalifisert

Bubandt forteller videre at hun nå er kvalifisert for å delta internasjonalt. Trener Halvorsen utdyper:

– Kravet fra forbundet er at man må ha klart kravet to ganger på et stevne med nm-status. Det har hun, så nå er det forbundet som avgjør om hun får delta internasjonalt, sier han.

Mesterskapene det kan være snakk om er veteran-EM og -VM. Ifølge Halvorsen kan det ta tid fra kravene er oppfylt til man får delta i mesterskap, men han er optimist.

– Det er ikke usannsynlig at det kan skje i løpet av neste år, sier han avslutningsvis.