TROMSØ/OSLO: Lørdag kom Forfang på 6.-plass da et rekordtidlig NM ble arrangert i Midtstubakken.

– Jeg er fornøyd med plasseringen, men hoppingen er ikke bra. Jeg har plagdes litt i overgangen til is, men det kommer seg etter hvert, sier Forfang til iTromsø.

Forfang hoppet 101,5 meter i førstehoppet, men bare 93 meter i finaleomgangen. Dermed falt han ned fra 4. til 6.-plass. Daniel Andre Tande vant foran Jarl Magnus Riiber og Halvor Egner Granerud.

– I førstehoppet klarte jeg å endre på de tingene jeg skulle, mens det siste hoppet er et slags gjennomsnitt av det nivået jeg har vært på i det siste, erkjenner Forfang.

Da iTromsø snakket med 21-åringen mandag morgen var han på vei til treningssamling på Fuerteventura. Verdenscupåpningen er i Ruka, Finland, 24.–26. november. I fjor kom han 5.-plass sammenlagt.

– Det er aldri morsomt å hoppe dårlig på ski, men jeg føler prosessen er god og at jeg vil få «svar» når tid som helst. Dette ligner litt på oppladningene slik de har vært de to-tre siste årene. Det har ikke stemt helt på høsten, men det begynner å komme seg når det blir kaldt ute, sier Forfang.

Jonas Sandell fra Tromsø kom på 29.-plass lørdag.

I lagkonkurransen søndag kom Troms på sjetteplass. Forfang, Jonas Sandell, Thomas Kjelbotn og Espen Alexander Eriksen hoppet for Troms.

Akershus vant foran Oppland og Oslo.

Troms' andrelag kom på 18.-plass. August Elvevold, Eirik Svartdal Olsen, Johannes Pettersen og Andreas Varsi Breivik hoppet for andrelaget.