Fotballprofil Bjørn Lidin Hansen (27) er død

Bjørn Lidin Hansen, som spilte fotball for Fløya, Tromsø, Lyn og Tromsdalen, er død.

DØD: Bjørn Lidin Hansen døde tirsdag 25. oktober. Her er 27-åringen avbildet i sommer etter comeback for Lyns A-lag i 3.-divisjon. Foto: Lars Opstad / LFM.  Foto: Foto: Lars Opstad / LFM.

sport

Hansen ble i vår erklært kreftfri etter en ett år lang kamp mot den sjeldne kreftsykdommen Ewing Sarkom.

Tirsdag 25. oktober døde 27-åringen.

Les også: Fotballprofiler i sorg: - Bjørn var en fantastisk flott gutt.

"Vil savne deg sårt"

Familien skriver i dødsannonsen: "Bjørn orket ikke lenger å leve med smerten. 25. oktober 2016 valgte han døden foran livet."

"Vi har respekt for ditt valg Bjørn, men vil savne deg sårt." 

Kjempetalent

På fotballbanen var Bjørn Lidin Hansen en midtbanespiller som viste seg som et kjempetalent i ung alder.

Han spilte på aldersbestemte landslag, blant annet under dagens TIL-trener Bård Flovik.

 I et intervju i vår sa Flovik dette om Hansen:

- Han var utrolig hyggelig og et fint bekjentskap. Han var veldig sentral i dette 1989-kullet. En flott gutt med sterke holdninger, som var veldig god med ballen.

Bjørn Lidin Hansen fikk én kamp for TIL i eliteserien, da laget vant på bortebane mot Aalesund i 2008. Han kom inn på slutten av kampen før TIL satte inn 3-1-scoringen i den kampen.

Ville tilbake på banen

Lidin Hansen trente i vår og sommer veldig hardt for å komme tilbake på fotballbanen. I sommer gikk en målsetting i oppfyllelse da Lidin Hansen gjorde comeback på Lyns A-lag.

- Bjørn gikk alltid "all-in" på det han satset på. Når han fikk plager, så trente han enda mer. Etter lang tid med alvorlig sykdom og behandling fikk Bjørn i høst en utmattelsesdepresjon som han ikke klarte å leve med, forteller mamma Ewa Lidin til iTromsø.

Bjørn Lidin Hansen begraves i Nordreisa førstkommende fredag.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

sport