I dag fikk klubben gaven som gjør at de kan gi tilbud til funksjonshemmede

Landslagskaptein Loyd-Remi Solberg ga tips på første på kjelkehockeytrening i Tromsø.

NYTT TILBUD: Espen Hegde (Norges Ishockeyforbund), Loyd-Remi Solberg (landslagskaptein, Norges kjelkehockeylandslag), Torben Simonsen (Norges Idrettsforbund) og Ole Nebbneset (kjelkehockey-debutant) ønsker å få stablet på beina et kjelkehockey-lag i Tromsø.  Foto: Lars Eidissen

sport

I kveld var det full fart på tidenes første kjelkehockeytrening i Tromsø Ishall.

Espen Hegde fra Norges Ishockeyforbund og landslagskaptein Loyd Remi Solberg hadde med seg en solid gave til Tromsø Ishockeyklubb:

6 kjelker til en totalverdi godt over 100.000 kroner, som blir stående i Tromsø på permanent basis.

- Det er et prosjekt i regi av Norges Ishockeyforbund og Extrastiftelsen, hvor vi ønsker å skape flere miljøer for kjelkehockey i hele Norge, fortalte Hegde til iTromsø.

Stor stjerne

I Norge kan både funksjonshemmede og friske delta i kamper og turneringer i kjelkehockey. I OL og VM må man derimot ha funksjonsnedsettelse.

- Stavanger Oilers fikk bank da de prøvde seg i kjelkehockey mot et godt norsk lag, forteller Espen Hegde.

Loyd-Remi Solberg er en superstjerne innen idretten, med OL-sølv og OL-bronse på merittlisten og status som landslagskaptein i dag. Han var instruktør på økten i Tromsø Ishall i kveld.

- Det er et fint tilbud til folk som kanskje trenger aktivitet og ha det litt gøy. Man treffer på et miljø med folk som har lignende type skader og utfordringer, sier 29-åringen.

Har han tidligere fortalt til NRK hvordan idretten reddet livet hans etter en tragisk bilulykke hvor bestekameraten omkom og han selv måtte amputere en fot. (Les NRKs sak her - ekstern lenke).

Helfrelst

Blant de syv-åtte lokale spillerne som prøvde kjelkehockey for første gang i dag, var Ole Nebbneset (26).

Han ble lam fra livet og ned etter en skiulykke for halvannet år siden, men har i dag trent seg opp til å kunne gå igjen.

- Dette var artig, selv om det er litt vanskelig, oppsummerte 26-åringen med et smil.

Han regner med å benytte seg av tilbudet i fremtiden.

- Vi ønsker å ha et ukentlig tilbud her, og forhåpentligvis også snart i Narvik, sier Torben Simonsen, fagkonsulent i Norges Idrettsforbund.

Legger til rette

På tross av "sprengt" kapasitet i ishallen, er dette et tilbud Tromsø Ishockeyklubb vil prioritere.

- Klubben er klar. Vi håper at det blir interesse rundt det og vil sette av istid til dette. Nå har vi utstyr til låns, så det er bare å hive seg med, sier nestleder i Tromsø Ishockeyklubb, Kari Lydersen.