Forfang- og Gangnes-penger hjelper konkurrentene

Kenneth Gangnes vet hvordan det er å stå utenfor landslaget. Nå får han være med å gi tilbake, slik at hopperne på toppidrettslaget får lavere egenandel.

Kenneth Gangnes er ute med kneskade, men imponerte så mye i hoppbakken i fjor at han kom over Olympiatoppens inntektsgrense. Nå får hopperne på B-landslaget nyte godt av midlene. Sportssjef Clas Brede Bråthen er mektig imponert over lagfølelsen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix 

sport

Oslo (NTB-Steinar Bjerkmann): Gangnes (1,45 millioner kroner i premiepenger i fjor) og Johann André Forfang (1,3 mill. kr) hoppet begge inn premiepenger langt over inntektsgrensen for Olympiatoppens stipendordning.

– Rett og rimelig å bidra til fellesskapet når vi får penger vi ikke kan ta imot. Jeg håper de settes pris på. Dette føles helt riktig å gjøre, sier Gangnes til NTB.

Samtlige av de 16 utøverne på B-landslaget får redusert egenandelen med rundt 10.000 kroner.

– Egentlig er det konkurrentene i jakten på landslagsplass de hjelper, men gutta ser heller på hverandre som lagkamerater. Jeg blir helt varm om hjertet. De sa «supert, topp og kjør på» da vi tok opp dette. Det ligger virkelig noen viktige verdier i bunn, stråler sportssjef Clas Brede Bråthen.

– Dette er en kjærkommen reduksjon for gutta på toppidrettslaget. Vi håper å redusere egenandelen mer enn med pengene fra Kenneth og Johann, sier sportssjefen videre. (©NTB)