Lørdag kom den lovende langrennsløperen fra Team Nord-Norge på 13.-plass på 10 km i fri teknikk på Beitostølen.

– Jeg er veldig fornøyd med å få en bra følelse i skøyting, og det var artig med en litt bedre opplevelse enn på fredag (22.-plass på 10 km klassisk), sier Heimdal.

På fredagens løp åpnet nok Heimdal litt for hardt, men på lørdagens 10 km holdt hun koken helt inn.

– Det var et kjempebra løp. Hun er ennå ikke på det nivået hun skal være, men det var et steg i riktig retning og hun trenger gode opplevelser. Og som hun sier selv; det er enda mer å gå på, uttaler trener for Team Nord-Norge, Kristian Skogstad.

– VM er realistisk

21-åringen er bare andreårssenior, men har som målsetting å komme med i troppen til U23-VM denne sesongen.

– U23-VM bør definitivt være det store målet hennes, fastslår Skogstad.

– Selvfølgelig har jeg veldig lyst å komme dit, men først må jeg klare å gå bra på norsk jord. Det vil være en stor bonus om jeg klarer det, men jeg føler det kan være et realistisk mål, sier Heimdal.

Bjørgen vant

Hun var en sterk kandidat til U23-VM i fjor også, men kom akkurat ikke med i uttaket.

– Det var ganske kjipt å være den som var nærmest og være reserve. Heldigvis har jeg noen år igjen der jeg fortsatt kan være med, sier 21-åringen.

På lørdagens løp var hun 1.51,7 min. bak vinneren Marit Bjørgen. Den andre løperen fra Team Nord-Norge, Emilie Kristoffersen var 1.30,3 bak og kom på 11.-plass.

– 1.50 kan høres mye ut, men i disse løypene på tungt føre er det ikke ille, mener Skogstad.

Foran årets sesong har Bardu-jenta økt treningsdosene noe og forbedret hurtigheten og styrken. I tillegg har hun bedre teknisk.

– Hun ser vesentlig sterkere ut enn i fjor og trenger løp for å komme i gang. Neste helg er det norgescup på Gålå og i desember er det Skandinavisk Cup på Lillehammer. Der er det viktige løp med tanke på å få gå U23-VM denne sesongen, sier Skogstad.

U23-VM arrangeres i Park City, USA, 30. januar-5. februar.

TEAM NORD-NORGE: Jan Lindvall (bak fra venstre), Torgeir Sulen Hovland, Eirik Solvang, Audun Erikstad og Kristian Skogstad. Emilie Kristoffersen (foran fra venstre), Lovise Heimdal og Anna Svendsen.Foto: Privat Foto: privat