Storm-treneren vil snakke med klubbledelsen om ny amerikaner: – En ny spiller er bare en telefon unna

Etter å ha sett laget prestere årsverste har Tromsø Storms trener Kenneth Webb klar beskjed til klubbledelsen. En importspiller må inn snarest mulig.

KLAR BESKJED: Kenneth Webb vil ha en amerikaner for å utvikle Storms mange talenter videre. Foto: Daniel Lilleeng  Foto: DANIEL LILLEENG

FAKTA
  • Basketligaen
  • Tromsøhallen, søndag
  • Tromsø Storm 58
  • Centrum Tigers 87
  • Perioderesultater: 8-20, 17-25, 17-15, 16–27
  • Flest poeng Storm: Hani Issalhi 20
sport

Storm-treneren måtte se laget tape for tiende gang denne sesongen – og det bare på 13 forsøk – da Centrum Tigers vant 87–58 i Tromsøhallen søndag. Det gjør at Storm ligger nest sist på tabellen, og dersom de ikke forbedres seg må spille mot 1.-divisjonslag ved sesongslutt for å holde plassen i Basketligaen.

Har kontakter

Storm-ledelsen varslet i sommer at inneværende sesong skulle den første på 34 år der klubben ikke har importspillere på laget. Årsaken var økonomiske utfordringer. Det ønsker Webb å endre på.

– Jeg kommer til å snakke varmt for en importspiller til klubbledelsen så snart som mulig. Vi må sette oss ned å snakke om det. Noen må komme inn å hjelpe oss i den situasjonen vi er i nå, sier Storm-treneren stående utenfor garderobene i Tromsøhallen.

Han har per i dag ingen på blokka, men sier en ny spiller er «en telefon eller to unna». Fristen for å registrere en utenlandsk spiller er 15. desember – og derfor er Webb og Storm i tidsnød dersom en overgang skal bli en realitet.

– Vi har kommet til det punktet at dersom våre unge spillere skal fortsette å utvikle seg trenger vi en ny spiller for å gjøre oss mer stabil. Han må kunne gjøre det meste. Både score og ta ned returer, sier Webb.

Han avfeier at en ny spiller er et krav, men at «dersom prosjektet skal fortsette på en god måte må vi hjelpe spillerne våre».

- Tæring etter næring

Styremedlem Ørjan Hansen vil ikke utelukke at en ny spiller kommer inn, men at det per i dag ikke er på agendaen å forsterke laget.

– Skal det skje må vi få hjelp av en rik onkel. Jeg forstår at Kenneth er skuffet etter en så svak kamp som i dag, men vi er nødt til å ta tæring etter næring, sier Hansen til iTromsø.

Kaptein Aslak Smalås uttalte tidligere i høst til iTromsø at han er glad for klubbledelsens satsing på lokale spillere – i stedet for importspillere.

– Da jeg sa det den gangen var det for at vi skulle utvikle spillere som kan bidra i fremtiden. Valget før sesongen av klubbledelsen var både tøft og riktig, og det synes jeg fortsatt. Om de velger å hente inn en amerikaner vil det nok være bra for utviklingen, men også uten vil vi klare oss fint, sier Smalås.

– Vi er sist i eliteserien i både poeng og returer, så for oss til å ta steg og vinne må endringer til, sier Webb til iTromsø.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

sport